Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı 2 metreyi aşarken, zirveye çıkan tatilciler zincir takmayan araçlar yüzünden yolda kaldı.
Kış turizminin gözde mekanlarından Uludağ, hafta sonu nedeniyle tatilcilerin akınına uğradı. Kar kalınlığının 2 metreyi aştığı zirveye sabahın erken saatlerinde araçlarıyla çıkmak isteyen tatilciler, zincir takmayan bir tur otobüsü ile minibüsün yolu kapatması nedeniyle kilitlenen trafikte yarım saat beklemek zorunda kaldı.
Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Monta Baia Otel'de düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılacak misafirler de dakikalarca araç içinde beklemek zorunda kaldı. Kara saplanan aracı bulunduğu yerden çıkarmak isteyen vatandaşlar canla başla çalıştı.
Eskişehir'den Uludağ'a tatil için gelen öğrenciler de minibüslerinin yolda kalması sebebiyle mağdur oldu. Zincirsiz çıkan araçlar yüzünden metrelerce araç kuyruğu oluştu.
Uludağ'daki bilgilendirme toplantısına katılmak için gelen Bolu Valisi İbrahim Özçimen'in aracı da bir süre trafikte beklemek zorunda kaldı.
Yarım saatlik çalışmanın ardından araçların çıkarılmasıyla yol tekrar trafiğe açıldı.
(YS-GS-Y)

19.01.2013 12:05:22 TSI

Editör: Wan Haber