Türkiye'nin önde gelen kış turizm merkezlerinden olan Uludağ'da oteller yılbaşı öncesinde tamamen doldu. Karla kaplı zirveye yurt dışından ağırlıklı olarak Rusya ve Azerbaycan'dan tatilciler gelirken, yeni yıla saatler kala zirvede tatilciler karın tadını doyasıya çıkardı.
Kayak turizminin gözde mekanlarından olan Uludağ'da yılbaşına haftalar öncesinden rezervasyon yapan yerli ve yabancı tatilciler otellerine yerleşti. Aileleriyle birlikte zirveye gelen tatilciler, Uludağ'da yılbaşını kutlamanın mutluluğunu yaşayacak. 7 bin kapasiteye sahip ve 22 tesisin yer aldığı Uludağ'da bu sene Rusya ve Azerbaycan'dan misafirler gelecek. Kar kalınlığının 100 santimetrenin üzerinde olduğu Uludağ'da yabancı konuklar pistlerde renkli görüntüler oluşturdu. Kişi başı konaklama masraflarının 200 TL ila 500 TL arasında değiştiği zirvede yabancı tatilciler, kayak pistlerinde karın tadını çıkardı.

GÜNEŞ ALTINDA KAR KEYFİ
Uludağ yılın en kalabalık günlerini yaşıyor. Yılbaşı için gelen yerli ve yabancı tatilcilerin yanı sıra tur organizasyonlarıyla zirveye çıkan günübirlik tatilciler de pistlerde gönüllerince eğlendi. 15 gündür kar yağışının olmadığı Uludağ'da güneşli havanın altında kayak yapan kayak severler, Pistlerde renkli görüntüler oluşturdu. Kimi acemi tatilciler kendi çabalarıyla kayak yapmayı öğrenirken kimileri de profesyonel eğitmenlerden ders alarak kayak yaptı. 1. Oteller Bölgesi'ndeki ana pistte tatilcilerin güvenliğini sağlamak için çeşitli önlemler de alındı. Pist etrafına ağlar çevrilerek muhtemel kazalar önlendi. Ayrıca pistte yer alan bazı ağaçların da etrafına süngerler yerleştirildi.

TATİLCİLER ULUDAĞ'DAN MEMNUN
Aileleriyle birlikte zirveye gelen tatilciler de Uludağ'dan memnun olduklarını söyledi. Bursa'dan gelen Erdal Hancı, "Uludağ mükemmel. Buraya ilk kez geliyorum. Kayak yapmakta sıkıntı çekiyorum, ama öğreneceğim. Bir daha buraya geleceğim" dedi.
İzmir'den yılbaşını geçirmek için gelen Zehra Şark ise, "Uludağ'da yılbaşı eminim çok güzel olacak. Ailemle buraya geldik. Hem hafta sonu tatilimizi yapacağız hem de yılbaşını burada geçireceğiz. Herkesi buraya bekleriz" diye konuştu.
Baştan başa yenilenecek olan Uludağ'da tatilciler otopark sorunu da yaşıyor. Araçlarıyla şehir dışından gelen tatilciler araçlarını pistlere uzak yerlere park ederken, Jandarma Trafik Ekipleri de sık sık anons yaparak tatilcileri uyarıyor.

OTELCİLER DOLULUK ORANLARINDAN MEMNUN
Otelciler de yılbaşında misafirleri için özel organizasyonlar yapıyor. Yılbaşı için hazır olduklarını belirten Ağaoğlu My Resort Otel Genel Müdürü Murat Pınarcı, "Bu sene de Uludağ yılbaşına hazır. Uludağ'da Ağaoğlu olarak 2 otelimiz bulunmakta. İki otelimiz de yüzde 100 doldu. Yerli ağırlıklı Rus ve Azerbaycan pazarı güzel. Netice itibariyle yılbaşına hazırız" dedi.
(YS-AŞ-Y)

30.12.2012 11:57:10 TSI

Editör: Wan Haber