Uludağ Üniversitesi, yükseköğretimde şeffaflığı artırmak ve akademik-mesleki açıdan adil ve tarafsız bir değerlendirme sağlamak için Avrupa Komisyonu tarafından verilen uluslararası diploma eki etiketi almaya hak kazandı.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, bir yazı göndererek Uludağ Üniversitesi Rektörlüğünü tebrik etti. Prof. Dr. Çetinsaya, "Yükseköğretim Kurumlarının başvurularına göre, Avrupa Komisyonu tarafından her sene verilmekte olan Diploma Eki etiketi 2012 değerlendirmeleri neticesinde Üniversiteniz, Diploma Eki etiketi almaya hak kazanmıştır. Özellikle Avrupa bölgesinde bir prestij göstergesi olan ve tanınma, kabul görme ve üniversiteler arasında hareketliliği artırıcı, öğrenci değişimi konusunda kolaylıklar sağlayan bu şeffaflık araçlarının önemi Avrupa bölgesinin dışında da giderek artmaktadır. Üniversitenizi bu alandaki gayretli çalışmalarından ve başarısından ötürü tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim" mesajı gönderdi.
Öğrencilere diplomaları ile birlikte verilen ve ulusal eğitim sistemini açıklayan belge, verildiği kişinin sahip olduğu dereceyi, içeriği ve işlevi hakkında ayrıntılı bilgi veriyor. Uludağ Üniversitesi, daha önce de 2006-2009 yılları arasında diploma eki etiketi kullanma hakkı elde etmişti. Uludağ Üniversitesi'nin yeni diploma eki etiketi 2015 yılına kadar geçerli olacak.
(YS)

31.01.2013 18:00:59 TSI

Editör: Wan Haber