Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri Uludağ'da sömestr tatili ile birlikte otellerin doluluk oranı yüzde yüze yaklaştı.
Sömestr tatili ile birlikte Türkiye'nin kış turizm merkezlerinden Uludağ'da işletmecilerin yüzü gülüyor. Sömestr tatilinde otellerin doluluk oranı yüzde 95'e ulaştı. 22 işletme ve 7 bin yatakla tatilcileri ağırlayan Uludağ'a tatilde vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
Sömestr tatiline otellerin hazır olduğunu ifade eden Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, "Her zaman olduğu gibi sömestr tatili yoğun geçiyor. Uludağ'da hava şartları gayet uygun. 2 metrenin üzerinde kar var. Tüm pistler açık. Oteller de yüzde 95 doluluk oranı artacaktır. Bu tatil döneminde de Uludağ'da yoğun bir hafta geçireceğiz" dedi konuştu.

ULUDAĞ'DA 2 METRE 15 SANTİMETRE KAR VAR
Öte yandan Uludağ'da kar kalınlığının 215 santimetre olduğu bildirildi. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışlarının bugün ve yarın hafif şiddette devam etmesini bekliyor. Yetkililer, gece en düşük sıcaklığın eksi 4 dereceye kadar düştüğünü belirtiyor.
(AF-İHS

28.01.2013 10:31:50 TSI

Editör: Wan Haber