Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu (ULUBALDEF), Balkanlara birlik çağrısında bulundu. ULUBALDEF, düzenleyeceği 'Balkanlardan Dünyaya Dost Ellerimiz' etkinliğiyle de İzmir'in 2020 EXPO adaylığına destek olacağını açıkladı.
Ege Park Bornova AVM'de sabah kahvaltısında bir araya gelen ULUBALDEF üyeleri Cuma günü düzenleyecekleri 'Balkanlardan Dünyaya Dost Ellerimiz' etkinliğine tüm Balkanların katılım göstermesini istedi.
ULUBALDEF Genel Başkanı Ekrem Selimler, etkinlikte hedeflerinin sadece Balkanları buluşturmak olmadığını söyleyerek, "Ege Park Bornova AVM ailesinin desteğiyle Cuma günü burada saat 16.00 20.00 arası etkinliğimiz olacak. Etkinliğimiz sadece Balkanlarla kısıtlı kalmayacak. Çünkü biz Federasyon olarak İzmir'in 2020 EXPO adaylık yarışına da destek veriyoruz. İzmir'e 25 ülkeden okumaya gelen öğrencilerin, etkinliğimizin uluslar arası bowling turnuvasına da katılımını sağlayacağız. Öğrencilere özel hazırlatıp giydireceğimiz formalarda da İzmir'in EXPO 2020 adaylığına yönelik mesajlar yer alacak. Böyle bir şey yapmamızın nedeni ise yurt dışından okumaya gelen öğrenciler bu etkinliğe katılıp ülkelere döndüklerinden İzmir'in 2020 EXPO adaylığında gönüllü tanıtıcıları olacaklar. Ayrıca etkinlikte yemek yarışı düzenleyeceğiz. Yemek yarışına İzmir'in ünlü otellerindeki aşçılar katılım gösterecek. Jüride de birçok önemli kişi yer alacak. Etkinliğimizde halk oyunları ve çocuk korosu gösterimi de yapılacak. Etkinlikteki diğer amacımız ise tüm Anadolu'yu da bir araya getirmektir" diye konuştu.
(EA-HK)

08.01.2013 15:41:45 TSI

Editör: Wan Haber