Dünya Engelliler Günü nedeniyle Spastik ve Ortopedik Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Afyonkarahisar Şubesi'ni ziyaret eden Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Afyonkarahisar İl Başkanlığı üyeleri engellilerin sorun ve isteklerini dinledi.
Ziyarette Dünya Engelliler Günü nedeniyle Spastik ve Ortopedik Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Öznur Barutçu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Barutçu, engellilerin sorunlarının çözümü noktasında kendilerinin sadece yılın bir gününde değil, yılın her anında hatırlanması gerektiğini kaydederek, sorunların çözümünde herkesten hassasiyet beklediklerini söyledi. Ziyarette konuşan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Afyonkarahisar İl Başkanı Emre Burak Tağ ise yılın 364 günü unutulup, sadece yılın bir günü hatırlanılan, doğuştan veya sonradan, en önemlisi kendi istekleri dışında engelli olan milyonlarca insan için süslü cümleler kurulduğunu ve tutulmayan sözler verildiğini söyledi.
"ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPMAYA HAZIRIZ"
Başkan Burak Tağ açıklamalarına şöyle devam etti: "Asıl engelleri kafalarında olan yönetim erkleri, kendilerinin de bir engelli adayı olduklarını unutarak, bu vatandaşlarımızın işlerini daha da zor hale sokmakta onlara yaşanılabilir bir hayattan öte yaşam güçlüğü sunan bir hayat standartlarına onları hapsetmektedirler.Kaldırımlar, toplu taşıma araçları, kamu binaları, üst geçitler, alt geçitler gibi birçok mekan, engelli vatandaşlarımızın adeta bir açık hava hapishanesinde yaşamalarına neden olmaktadır. Hayata kıyısından köşesinden değil, tam içinden tutunmak için çırpınan bu insanlar, her yıl bugünlerde umutlandırıp daha sonrasında, mevcut yanlışların bile düzeltilmediği bir hayata tekrar tekrar mahkum edilmektedirler. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Afyonkarahisar İl Başkanlığı olarak bir kez daha üstümüze düşen tüm görevlere hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Bu sebeple bölücü unsur ve zihniyet içermeyen hangi kurum veya kuruluş olursa olsun, bu konudaki her türlü iş birliğine sosyal yaşamı kolaylaştırabilmek adına atılacak her türlü adıma gerçekleştirilecek her türlü projeye açığız" dedi.
(GC-ÇY-Y)

05.12.2012 16:07:14 TSI

Editör: Wan Haber