Ülkü Ocakları Kastamonu İl Başkanı Tarık Ziya Çağılcı, Türk-İslam ülküsünün savunucularından Seyyid Ahmed Arsavi'nin vefatının yıl dönümü nedeniyle yazılı açıklamada bulundu.
Türk-İslam ülküsünün en büyük savunucularından olan Seyyid Ahmed Arvasi'nin hayatı, her dava adamı gibi zorluklar ve mücadeleler içerisinde geçtiğini belirten Çağılcı, şunları kaydetti: "Türk-İslam Davasının büyük yol başçısı Seyyid Ahmed Arvasi'yi vefatının 24. yılında rahmet ve minnetle anıyoruz. İnandığı değerlerden hiçbir zaman için ödün vermeyen Arvasi Hoca, tıpkı ülküdaşları gibi azimle ve inançla yılmadan mücadele etti. Arvasi Hoca'nın hiçbir karşılık beklemeden, ülkesinin mutlu yarınları için yaptığı bu kutlu mücadelenin mükafatı ise, 1980 darbesiyle hapse atılmak olmuştur. Arvasi Hocamızın haklı davası her ne kadar mahkumiyetle cezalandırılmaya çalışılsa da, bu çaba hiçbir zaman başarılı olamamıştır. Cezaevi günlerinde dahi savunduklarından asla taviz vermeyen Arvasi Hoca, tahliye olduktan sonra da bu fikirleri neşretmeye devam ederek, davamızın bugünlere taşınmasında önemli bir görev ifa etmiştir.
Aynı zamanda 1 Ocak 630 Mekke'nin Fethi olması sebebi ile Seyyid Ahmet Arvasi üstadımızın Hakk'a yürüyüşlerinin tarih yakınlığı davamızın mukaddesatını belirler niteliktedir. 31 Aralık 1988 tarihinde daktilosunun başında iken Hakk'a yürüdü. Arvasi Hoca, fikirleriyle Ülkücü nesillerin yetişmesine katkı sağlamıştır. Kendisini bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun"
(Vİ-OA-Y)

30.12.2012 15:21:09 TSI

Editör: Wan Haber