Adana Ülkü Ocakları Başkanı Serhat Kanat, Türkiye'nin son durumunun iyi olmadığını ve Türk kimliğinin yok edilmek istendiğini savundu. Kanat, halkın, yaşanan olayların ardından 'ülkü ocakları neden sokaklarda değil' diyerek tepkiler verdiğini ileri sürerek, "Biz sokaklara inmeyeceğiz çünkü 60'larda olduğu gibi kardeşkanı döküleceğini biliyoruz" dedi.
Adana Ülkü Ocakları, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde gündeme ilişkin toplantı düzenledi. Burada konuşan Ülkü Ocakları Başkanı Serhat Kanat, 8-9 Şubat'ta yapmış oldukları Gençlik Çalıştayı ve Gençlik Kurultayı bilgiler verdi. Kanat, 8 Şubat'ın 44 yıl önce başlayan 'ülkücü hareketin' ilk günü olduğunu kaydetti. Türkiye'de yaşanan son olayları değerlendiren Kanat, ülkenin gidişatının iyi olmadığını iddia etti. Devlet yetkililerinin açıklamaların 'ülkücüleri' üzdüğünü söyleyen Kanat, "Türk kimliğinden, Türklükten rahatsız olmaya başladılar. Türk milliyetçiliği bizim için kutsaldır. Türk milliyetçileri olarak her zaman başımız dik alnımız açıktır" dedi.
Kanat, yaşanan toplumsal olaylarda halkın, 'ülkü ocakları nerede, neden sokaklara inmiyor' diye tepki verdiğini ileri sürerek, "Sokaklara inmeyeceğiz çünkü biliyoruz ki sokaklara indiğimizde çıkması hiç kolay değil. 60'larda olduğu gibi sokaklara indiğimizde kardeş kanının döküleceğini iyi biliyoruz. Sokaklara inmeyeceğiz ama artık sorunları her demokratik platformda dile getireceğiz" diye konuştu. Kanat, sözlerini şöyle sürdürdü:
Genel Başkanımız Devlet Bahçeli bizi her çağırdığında sağduyunun altını çiziyor ve siz bu milletin sigortasısınız diyor. Kimse bizi kömürle kandıramaz kömüre ihtiyacımız varsa alırız ama oyumuzu vermemiz gereken yere veririz."
Kanat son olarak 26 Şubat'ta, Hocalı katliamının yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Parkı'nda bir etkinlik yapacaklarını duyurdu.
(SZP-Y)

19.02.2013 15:05:06 TSI

Editör: Wan Haber