Elbistan Ülkü Ocakları, 99 yıl önce yaşanan Sarıkamış faciasında şehit düşenler için bir anma programı düzenlendi. Elbistan Ülkü Ocakları binasında yapılan anma programında Mevlid-i Şerif okundu.
Sarıkamış şehitlerini anma programında bir konuşma yapan Elbistan Ülkü Ocakları Başkanı Murat Kılınç, bu milleti bölmek, bu vatanı parçalamak isteyenlerin, masa başında teslim olanların önce Sarıkamış'ı öğrenmeleri gerektiğini söyledi.
Bu ülkenin her karışında yüz binlerce şehidin kanı var olduğunu vurgulayan Başkan Kılınç, "Sarıkamış bu kanın bayraklaştığı bir coğrafyadır. Türk tarihinde en büyük bedelin ödendiği bir vatan toprağıdır. 99. yılını yaşayan Sarıkamış faciası, Türk tarihinin çok acı bir gerçeğidir ve belki de dünyada eşi benzeri bulunmayan bir trajedidir. Kar, tipi ve dondurucu soğuğa rağmen Rus işgaline karşı kahramanca yapılmış bir kurtuluş mücadelesidir" dedi.
Başkan Kılınç, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü;
"Ne yazık ki, sonuç alınamamış ve 90 bin kişilik ordumuz yok olmuştur. Görmezden gelerek, yok sayarak bu gerçeği değiştiremeyeceğimiz gibi, orada gözünü kırpmadan şehit olan kahramanlara da çok büyük haksızlık yapmış oluruz. Türk tarihinin bu en hazin sayfası uzun yıllar saklanmış ve hiç konuşulmamıştır. Son yıllarda gündeme gelmiş olması bir küçük tesellidir. Ancak kesinlikle yeterli değildir. Sarıkamış'ı Rus işgalinden kurtarmak niçin bu kadar önemliydi? Neden bu kadar acele edildi ve bu risk göze alındı? Şurası kesindir ki Enver Paşa planını gerçekleştirdiyse Türk tarihi başka türlü yazılmış olacaktı. Enver Paşa çok idealist ve büyük hayalleri olan askerdi. Enver Paşa bu riski Sarıkamış ve Kars işgalini sona erdirmek için değil, bütün Kafkasları kurtarabilmek için göze almıştır. Tarihteki bütün büyük komutanlar, mutlaka risk almışlardır. Mustafa Kemal, Samsun'a çıkarken bir risk almamış mıydı? Çanakkale Zaferi'nde, Sakarya Savaşı'nda, Kurtuluş Savaşı'nda risk yok muydu? Mustafa Kemal bu riskleri göze aldı ve bütün olumsuz şartlara rağmen tarihin akışını değiştirdi. Enver Paşa ise aldığı riski olumlu sonuçlandırmadı. Sarıkamış'ta şehitlerimiz anısına 2 bin 635 metre yükseklikteki Cıbıltepe'ye dikilen bayrağı gördüğümde duyduğum heyecanı, hiçbir şekilde anlatamam. Bir bayrak ancak bu kadar güzel, bu kadar şanlı bu kadar kutsal olabilir. Son söz ateşe dönen dünyadan ayağınıza sıcak bir ayakkabı, sırtınıza kalın bir palto aldığınız zaman, lütfen onları hatırlayınız."
Başkan Kılınç'ın konuşmasından sonra şehitler için Mevlid-i Şerif okundu. Mevlid-i Şerif'ten sonra katılanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Sarıkamış şehitlerini anma programına; Milliyetçi Hareket Partisi Elbistan İlçe Başkanı Ali Demir'in yanı sıra çok sayıda Ülkücü katıldı.
(OZR-AKL-Y)

16.01.2013 11:04:43 TSI

Editör: Wan Haber