Geçtiğimiz günlerde Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevine atanan Olcay Kılavuz gündemdeki olaylar üzerine hassasiyetlerini ve görüşlerini iletmek üzere Erzurum Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdullah Kırmacı ile Ülkü Ocakları Genel Merkezinde istişare toplantısı düzenledi.
Ankara'da gerçekleşen görüşmede Genel Başkan Olcay Kılavuz, ülkemizin çok hassas bir dönemden geçtiğini, bu dönemde ülkücülerin üzerine düşen sorumluluğun daha da önem kazandığını belirtti. Genel Başkan Olcay, Ülkü Ocaklarının ve ülküdaşlarımızın bu dönemde her zamankinden daha dikkatli davranması gerektiğinin belirtti.
Gelişen durumlarda ülkücülerin sağduyulu davranması gerektiğini aklı selim davranışlardan vazgeçmemelerinin altını çizen Genel Başkan Olcay bu noktada Erzurum 'un önemine dikkat çekti.
Erzurum Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdullah Kırmacı'da, "Özellikle üniversitelerde gerçekleşen provokatif eylemlerde Erzurumlu dava arkadaşlarımız ve ocak mensuplarımız bu bilinçle hareket ediyor." dedi.
Asla kendilerini güvenlik güçlerinin yerine koymamalarını ve oluşabilecek bir durumda gerekli mercilere başvurularını yaparak hukuk kuralları çerçevesinde mücadelelerini sürdürmeleri gerektiğinin altını çizen Kırmacı, misyonu, vizyonu ile günümüzün yılmaz yıkılmaz son kalesi olan Ülkü Ocakları hiç bir kurum ve kuruluşun kolluk kuvveti gibi hareket etmemesi düşüncesini vurguladı.
Erzurum Ülkü Ocaklarının her zamanki gibi asli unsurlarına bağlı olarak eğitim ve kültürel faaliyetlere önem vererek milli ve manevi hassasiyetlerine bağlı çağın gerektirdiği donanımlarla yetişecek bir gençliğin hazırlayıcısının olduğu bir kurum olarak dün olduğu gibi bugünde bu anlayış ile hizmetlerine devam etmesinin geleceğin lider ülke Türkiye idealinde kıymetli ve önemli bir yerinin olması gerektiğini belirtildi.
(ERZ-AA-Y)

20.01.2013 18:42:05 TSI

Editör: Wan Haber