Sivas Ülkü Ocakları Başkanı Cengizhan Uludağ, PKK'nın kurucusu Abdullah Öcalan'ın işlenen birçok cinayetin azmettiricisi, sayısız katliam emri veren olduğunu söyleyerek, "Kendisinin müebbet hapis yattığını unutup, kendine asılsız güç vehmeden şartlar sıralar, yol haritaları sunar hale geldi" dedi.
Sivas Ülkü Ocakları'na bağlı bir grup ellerinde Türk bayrakları ve afişlerle kent meydanında toplanarak, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşülmesini protesto etti. Burada grup adına konuşan Ülkü Ocakları Başkanı Cengizhan Uludağ, BOP ile yaşanılan coğrafyaya şekil vermek isteyen emperyalist güçlerin bölücü terör örgütünü taşeron gibi kullandığını ifade ederek, "Bunun yanında her türlü insan ticareti ile her türlü kaçakçılığı meslek edinen PKK çok büyük paraları kontrol etmektedir. Sırf bu açıdan bakıldığında bile 'İmralı canisinin' terörün çözümüne katkı sağlayamayacağı aşikardır. Ayrıca katilin devletine bağlı bölge insanının tek temsilcisi olarak kabul edilmesi Türk milletinin aklıyla alay etmek anlamına gelmektedir. PKK terör örgütü barışın, kardeşliğin ve Türk milletinin baş düşmanıdır. Buna rağmen açılım projesi ısrarla sürdürülmektedir. Bin yıllık kardeşliğimiz hırpalanmakta, milli birliğimiz dağıtılmakta, geleceğimiz yok edilmek istenmektedir" dedi.
Abdullah Öcalanın özgürlüğe kavuşarak siyasete taşınması ve PKK'nın affedilmesiyle ilgili söylentilerin can sıkıcı olduğunu ifade eden Uludağ, "Anadilde eğitim isteklerinin karşılık bulduğu, özerkliğe kapı aralandığını görmek ve bağımsız Kürdistan lafını duymak öfkemizi kabartmaktadır. Millet olma bilincinin tahrip edilmesi, alt etnik grupların okşanarak palazlandırılması, toplumun parçalanmasının meşrulaştırılması kanımızı dondurmaktadır. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan ile müzakere edilemeyeceği ile ilgili itirazımızı yüksek perdeden dillendirmek istiyorum" ifadelerini kullandı.
Açıklamanın ardından grup olaysız şekilde dağıldı.
(TB-AÖ-Y)

19.01.2013 14:42:43 TSI

Editör: Wan Haber