Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın (BESOB) davetlisi olarak Bursa'ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İmralı ile görüşmelerine ilişkin, "Ülkenin bütünlüğü her siyasi partiden daha üstündür" dedi.
BESOB binasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Tekin, Öcalan ile yeniden başlayan görüşmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hükümetin yaptığı açıklamaların birbirini tutmadığını savunan Tekin, "Bu ciddi bir sorundur. Terör 30 yıldır kanayan bir yaradır. Bu konunun iktidar yetkilileri tarafından dejenere edilmesi kabul edilemez. Dün AK Parti Grup Başkanı, '2009 yılı itibarı ile süreci biz götürüyoruz' dedi. Bir saat sonra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'Bu işi devlet götürüyor' dedi. İşler bir kavram kargaşası içinde gidiyor. CHP olarak olayın ciddiyetinin farkındayız. Süreci takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Ülkenin birlik ve bütünlüğünü savunan bir parti olduklarının altını çizen Tekin, CHP'li seçmenin yüzde 48'inin PKK ile yeniden görüşmeden yana olduğu yönündeki ankete tepki gösterdi. Tekin, "Bunlar ciddi işler, oya tahvil edilecek işler değil. Ülkenin bütünü her türlü siyasi partiden daha üstündür" diye konuştu.
PKK'nın üst seviyede yöneticisi üç kadının Fransa'da öldürülmesine ilişkin sorulara ise Tekin, "Buna Fransız yargısı karar verecek" şeklinde yanıt verdi.
(ET-MŞ-GS-Y)

11.01.2013 12:30:48 TSI

Editör: Wan Haber