Manisa ODTÜ Ülkem Koleji 8. sınıf öğrencileri, T.C. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük dersi kapsamında Albay M. Arif Seyhun Kışlası'nı ziyaret ettiler.
Geziye görevli öğretmen olarak Sosyal Bilgiler öğretmeni İpek Gücüyen, 8/A sınıf öğretmeni Serkan Ergün, 8/B sınıf öğretmeni Derya Benzergil, 8/C sınıf öğretmeni Bilgen Ülkü katıldı.
Öğrenciler, ilk olarak 1917 yılında I. Dünya Savaşı sürerken, Çanakkale'de 43. üncü Alay 1. Piyade Taburu 1. Bölük'ünde bulunan Türk askerlerinin yemek listesini inceleyerek bu vatanın ne zorluklarla korunduğunu bir kez daha anladılar. Ardından Çanakkale Savaşlarının, Kurtuluş Savaşı'nda özellikle Batı cephesinde yaşanan mücadelelerin, TBMM'nin açılması sonrasında çıkan isyanların, Sevr Antlaşması'nın, Atatürk Devrimleri ve İlkeleri konularının, Kore Savaşı'nın, Kıbrıs Barış Harekâtı'nın anlatıldığı panaromik alanlar askerlerin anlatımıyla öğrencilere aktarıldı. Atatürk Dershanesi'nde izledikleri görüntüler ve savaş müzesinde canlandırılmaya çalışılan sahnelerle vatanın nasıl bir mücadele sonucunda kazanıldığını tekrar anlamalarını sağladı. Son olarak Gazi Kovan sunumunun yapıldığı videolarla ve 18 büyük Türk Devleti'ne ait bayrakların incelenmesiyle gezi sona erdi. Gezi sonrası açıklama yapan okulun Sosyal Bilgiler Öğretmeni İpek Gücüyen, "Geziyi yapmadaki amacımız, öğrencilerimizin TC. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük dersinde sınıfta anlatılan, videosunumlarla da desteklenen pek çok konuyu sınıf dışında da anlayarak pekiştirmelerini sağlamak, milli duygularını kaybetmeden büyümelerine katkıda bulunmaktır" şeklinde konuştu.
(AY-ERG-Y)

17.01.2013 14:23:36 TSI

Editör: Wan Haber