Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, bakanlığın karayollarında yaptığı çalışmalar sonucunda yakıt tasarrufunun amorti edilecek seviyelere gelebileceğini söyledi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, AK Parti Antalya İl Örgütünün ilçe başkanları toplantısına katıldı. Çalışmaları incelemek amacıyla Antalya'da bulunduğunu söyleyen Baş, "Yapılan çalışmaları inceledik. Teşkilatlarımızın taleplerini dinliyoruz. Burada da bunu yapıyoruz. Bu saate kadar değişik birimlerimizi gezdik. Oralardaki çalışmalar hakkında bilgi aldım. Bazı önerilerimiz oldu, onları ilettik. Ülkenin değişik yerlerinde de devam ettireceğiz" dedi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının ülkede çok büyük hizmetlere imza atan bir bakanlık olduğunu ifade eden Baş, 10 yıldır iktidarda olan AK Partinin en çok yatırım yapan bakanlığı olduğunu bildirdi. Deniz, hava, kara, demir yolları, ayrıca haberleşme ve iletişim yollarının bu bakanlığın bünyesinde olduğu için geniş alanı, halkın tümünü ilgilendiren bakanlık olduğunu kaydeden Baş, şöyle konuştu: "Ülkemiz bu gayretli çalışma sayesinde çok şey kazanmıştır. İnşallah bu çalışmalarımız devam edecektir. Karayollarında yapılan çalışmalar topluma çok büyük menfaat sağlayan çalışmalardır. Çabuk ulaşmak değil, kontrollü ulaşmak değil, sağlıklı güvenli ulaşım. Ulaşımın hızlanması sayesinde ülkedeki kazanımları çok değişiktir. Yakıt tasarrufudur. Yapılan çalışmalar sonucunda bugüne kadar yollarımızın iyileştirilmesi yoluyla edilen tasarrufla belki de bir süre sonra bu çalışmaları amorti edecek seviyelere gelecektir."
Hava yollarının artık lüks olmaktan çıktığını, halkın yolu olma konumuna geldiğini söyleyen Baş, 10-15 yıl önce zengin, belli tabakanın kullanabildiği bir yol olarak bilinen hava yolunun artık herkesin rahatlıkla kullanabileceği bir ulaşım haline geldiğini ifade etti. Demiryolları konusunda da atılımlar olduğuna değinen Baş, "Hızlı tren gündemimize girmiştir. Türkiye hızlı tren ile tanışmıştır" dedi. 2023 yılı hedefleri içerisinde önemli olanlardan bir tanesinin de Konya ve Antalya arasındaki hızlı tren olduğunu kaydeden Baş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Konya ve Antalya arasında hızlı tren çalışmalarını hayata geçireceğiz. Birçok hizmetleri bakanlığımız başarıyla yürütmüştür, yürütmektedir. Çalışmaları yerinde görmek için bu seyahatlerimizi yapmaktayız"
Yahya Baş'ın konuşmasının ardından AK Parti Antalya İl Örgütünün İlçe Başkanları ile olan toplantısı basına kapalı devam etti.
(UG-HO-Y)

11.01.2013 18:01:24 TSI

Editör: Wan Haber