Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Başbakanımızın talimatıyla, kamudaki bütün boş kadroların hızlı bir şekilde doldurulmasıyla ilgili 2013'te yeni alımlarımızı yapacağız" dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Hilton Otel'de gerçekleştirilen 'Ulaşımda, İletişimde, Hayatın İçerisinde Ben de Varım Projesi'nin tanıtımına katıldı. Şahin, yaptığı konuşmada, "Bugün bizim eğitimde ve sağlıkta verdiğimiz fırsat eşitliğinden sonra evde bakım dediğimiz engelli kardeşimize verdiğimiz destek sayısı 400 bine ulaştı. 500 bin kardeşimiz engelli olduğundan dolayı mali destek alıyor. 250 bin kardeşimiz rehabilitasyon sisteminden istifade ediyor" dedi.
Bakan Şahin, bu rakamların çok önemli olduğuna işaret ederek, her bir rakamın 'bir dünya' olduğunu ve 'başarı hikayesi' olduğunu ifade etti. Bakanlık olarak geçen yılı dolu dolu yaşadıklarını belirten Şahin, yeni bir sınav sistemi yaptıklarını ve 2 bin özürlü vatandaşın kadrosunun açıldığını söyledi. Şahin, "Başbakanımızın talimatıyla kamudaki bütün boş kadroların hızlı bir şekilde doldurulmasıyla ilgili 2013'te yeni alımlarımızı yapacağız" dedi.
Özel sektörün engelli çalıştırması halinde üzerlerindeki mali yükü hafifletecek pozitif ayrımcılık yaptıklarını bildiren Şahin, 2008'de çıkarılan yasayla 37 bin kişinin özel sektörde iş imkanı bulduğunu ifade etti. Şahin, 4 ayrı ilde pilot çalışma yapacaklarını belirterek, yapılacak çalışmayla yüzlerce vatandaşın girişimci olacağını söyledi. Korumalı iş yeri sayısını güçlendirilmesi gerektiğine dikkati çeken Şahin, özellikle zihinsel engelli vatandaşların istihdamıyla alakalı korumalı iş yeri sayısının 2013'te çoğaltılacağını bildirdi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'engellilere' ilişkin yaptığı açıklamasını hatırlatarak, "Engelli istihdamında Sayın Başbakanımızın liderliğinde tarih yazdık. Birkaç gün önce anamuhalefet partisi liderinin talihsiz bir beyanatını herhalde izlemişsinizdir. Dediği şudur, 'Türkiye, Suriye'den savaştan kaçanlara kucak açacağına engellilere iş bulsun' çok acı bir beyanat, talihsiz bir beyanat. Talihsiz olduğu kadar da konulardan ne kadar uzak ve bilinçsiz olduğunu ortaya koyan bir beyanat" dedi.
Engellilerle ilgili Türkiye'de ilk defa yasal altyapıyı ortaya koyan ve bir yasa düzenlemesi yapan hükümetin AK Parti hükümetleri olduğunu belirten Yıldırım, engellilere fırsat eşitliği tanıyan gerek kamuda gerekse özel sektörde hatta hiçbir imkanı olmayanların da evlerinde bakımları da dahil bütün hizmet ve destekleri hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan onlara sunanın yine AK Parti hükümetleri olduğunu ifade etti. On binlerce engelli vatandaşın iş sahibi olduğuna dikkati çeken Yıldırım, annelerinin, babalarının bu mutluluğa ortak olduğunu söyledi.
Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ise, ailesinde down sendromlu bir yakının olduğunu belirterek, "Gerçekten çok duygulandım. Ben de sizlerdenim. Ailesinde down sendromu bulunan bir kişiyim. Bunu ilk defa burada söylüyorum. Down sendromlu bir süt abim vardı benim. Hayrettindi adı, Leylim derdik biz ona. O bizim bütün ailemizin maskotuydu. O kadar severdik ki biz onu" dedi.
O dönemde down sendromlular için eğitim kurumları ve vakıfların olmadığına dikkati çeken Emine Erdoğan, akrabasının sevgiyle büyüdüğünü söyledi. Erdoğan, "Başbakan çok severdi onu. Bazen sadece onu görmek için giderdik onların evine. O da bizi görünce çok mutlu olurdu, fakat birkaç sene önce kaybettim kendisini" şeklinde konuştu.
Emine Erdoğan, 4 yıldır devam eden bu projenin her geçen yıl meyvelerini artırarak vermeye devam ettiğini belirtti.
Programda, down sendromlu çocuklar Bakan Şahin ve Yıldırım ile Emine Erdoğan'a gül takdim etti. Prof. Dr. Mim Kemal Öke ve kızı Nazlı bir müzik dinletisi yaptı. Türk Telekom çalışanı Çağkan'ın annesi Figen Berberoğlu programda yaptığı konuşmada gözyaşlarını tutamayarak, "Oğlum her zaman yanımda oldu. Aslında ben ona değil o bana bir şeyler öğrettiği için teşekkür ediyorum" dedi.
Down sendromlu Sami ve Işıl sahnede dans ederek, dansları sonrası Bakan Şahin ve Yıldırım ile Emine Erdoğan'ın elini öptü. Düşler Mutfağı'nda çalışan Halis ve Yağmur ise yaptıkları kurabiyelerden Bakanlara ve Emine Erdoğan'a verdi.
(EY-ÖZ-Y)

04.12.2012 17:56:40 TSI

Editör: Wan Haber