Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, sabah saatlerinde başlayan ve gün boyu devam eden kar yağışına hazırlıklı yakalanırken, büyükşehir sınırları içinde ulaşımda bir aksama yaşanmadı.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, sabahın ilk ışıklarından itibaren 17 ana güzergahta karla mücadele çalışmalarına başladı. Güzergah haricinde olan hastane ve otopark giriş çıkışları için de gerekli tedbirler alınırken, karla mücadele için yapılan çalışmalar için bir vardiyada 17 ekip çalışıyor. Bu ekiplerden 6'sı kar küreme-tuz atma aracıyla (ünimog), 1 adedi tuz atma aracıyla, 10 ekip de kürekle tuz atma işini gerçekleştiriyor. Sözkonusu ekiplere destek olarak ayrıca, bir vardiyada 4 grayder, 2 loder ve 4 kepçe olmak üzere toplam 27 kamyon ve iş makinesi de çalışıyor.
Özellikle gece, hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düşmesiyle buzlanma olabileceği ihtimali üzerine de karla mücadele çalışmaları 24 saat kesintisiz olarak 3 vardiya halinde yürütülecek. Toplam 180 personelin görev yaptığı çalışmalarla gerek kent merkezi gerekse yüksek kesimlerde trafik akışında sıkıntı yaşanmayacağı ve Fen İşleri Daire Başkanlığı şantiye sahasında 6 bin tonluk tuz stokunun bulunduğu belirtildi. Öte yandan jandarma ekipleri Uludağ yolunda 8. kilometreden itibaren zincirsiz araçların yola devam etmesini önlüyor.
(MŞ)

07.01.2013 16:50:49 TSI

Editör: Wan Haber