Van Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, kentin en büyük sorunlarından bir tanesi olan ulaşım sorununun bir sezon içerisinde çözüme kavuşturulduğu belirtildi.

81 yeni otobüs alındığı ifade edilen açıklamada, “Yine ilçeler arası yolcu taşımacılığına da başlayan Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda yeni uygulamalar başlatarak yurttaşların konforlu, rahat ve güvenilir bir seyahat yapmalarını sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yolcu taşımacılığında yaşanan sorunları en aza indirmek için sezon başında aldığı otobüsler, kent halkı tarafından büyük rağbet görürken, bir sezon içerisinde kent halkı ulaşımda tercihini Büyükşehir Belediyesi otobüslerinden yana kullandı.

Bir sezonda yaklaşık 2 milyon 50 bin yurttaş, 900 bin öğrenci ve 120 bin YYÜ öğrencisi Van Büyükşehir Belediyesi otobüslerinden faydalandı. Perşembe günü kent kadınlarına ücretsiz olan otobüsler, yaşlı ve engelli yurttaşları da ücretsiz taşıyor. Kar amacı gütmeden tamamen kent halkının ulaşımda yaşanan sorunlarını ortadan kaldırmak için hayata geçirilen otobüs uygulamasında Van Büyükşehir Belediyesi bir ilke daha imza atarak ilk defa kadın şoförler projesini de hayata geçirdi” denildi.

Kent halkının ulaşım anlamında yıllardır yaşadığı sorunu çözüme kavuşturmak için çalışma başlatıldığı ifade edilen açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ilk defa otobüs alımı gerçekleştirerek yurttaşların ulaşım sorununu ortadan kaldırdı. Özellikle Edremit TOKİ, kampüs ve diğer mahallerde yaşanan ulaşım sorununu aldığı yeni otobüslerle çözüme kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, 81 yeni otobüs alımı gerçekleştirerek kent halkının hizmetine sundu. Yine Van Edremit Marina ve İskele kordonundan Akdamar Adası’na yolcu taşımacılığı yapmak için aldığı deniz otobüsleri ve gemiler her gün yüzlerce yurttaşı Van Gölü’nün eşsiz güzelliği ile Akdamar Adası’nda buluşturuyor. Deniz otobüslerinin hizmete başlaması ile birlikte sezon içerisinde 5 bin 600 yurttaş belediyenin deniz otobüslerini kullandı. Büyükşehir Belediyesi, ulaşım hizmetleri için belediye tarihinin en büyük bütçesini ayırdı. Ulaşım için sadece bir sezon içerisinde 18 milyon 781 bin TL bütçe ayıran Büyükşehir Belediyesi, ilçeler için büyüklüklerine göre eşit bütçeler ayırdı” denildi.

Editör: Wan Haber