Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) Başkanı Şamil Özoğul, Yalova'da Kalıpçılar Vadisi OSB olarak tahsis edilen 340 dönüm yerde, hak sahiplerinin arazileri için yüksek bedeller istemesi durumunda rotalarını başka bölgelere çevirebileceklerini söyledi.
Yalova Belediye Meclisi tarafından "Kalıpçılar Vadisi İhtisas OSB" olarak tahsis edilen arazide kamulaştırma aşamasında çıkan sorunlar üzerine açıklama yapan UKUB Başkanı Şamil Özoğul, "12 yıldır atıl durumda olan Yalova Bilişim OSB'nin 340 dönümlük arazisini yatırım amacımıza uygun bularak talip olduk. Ama yer sahiplerinin yüksek bedeller istediğini medyadan öğrendik. Yine medyadan öğrendiğimiz kadarı ile Uzlaşma Komisyonu araziler için metrekareye 55 lira bedel önermiş. Bölgede rayiç bedel 30-35 lira olmasına rağmen yer sahipleri bu fiyatı düşük bulmuşlar. Bazı siyasetçiler ise UKUB' un rant peşinde olduğunu iddia etmiş ve fizibilite raporunda belirttiğimiz yatırımları yapmayacağımızı, araziyi 100'e alıp 300'e satacağımızı iddia etmiş. Bu bizi çok üzdü. Kalıpçılık sektörü ve UKUB hakkında bilgi sahibi olmadan bu tür iddialarda bulunmaları Yalova'nın kaybıdır. Bu iddiada bulunanlar Organize Sanayi Bölgeleri Kanununu biliyor olsalar buradan, yatırım yapacak olan bizlerin rant sağlamasının mümkün olmadığını da bilirlerdi" dedi.

"ROTAMIZI DEĞİŞTİREBİLİRİZ"
'Açıklamalarına Yalova bizim için vazgeçilmez değildir' sözleri ile devam eden UKUB Başkanı Şamil Özoğul, "Tek hedefimiz var. Bu hedef bir an önce yatırım yaparak üretime geçmektir. Söz konusu arazide otomotiv sanayine yönelik kalıp üreten 70 üyemiz tesis kuracak. Yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlayacak bir projeyi hayata geçirmek arzusundayız. Yatırım yapabilmemiz için arazi fiyatlarının yatırım yapılabilir düzeyde olması gerekir. Biz toprağın kendine değil üzerine yatırım yapmak istiyoruz. Bize göre 55 lira bile yüksek bir fiyattır. Bizim rant sağlamak gibi bir gayemiz yok. Böyle olsa 5 sene önce Yalova'ya gelir arsa toplardık. Bölgeye yatırım yapacağımızı duyduktan sonra kimler gelip buradan arazi toplamış, asıl bu araştırılsın. Biz yapacağımız yatırımla bölgeye değer katacak, istihdam sağlayacak, Türk kalıp sektörünün önünü açacak bir sanayi bölgesi kurmak istiyoruz. UKUB olarak farklı bölgelerde de yatırım alanı arayışlarımız devam ediyor. Kamulaştırma konusunda hedefledikleri fiyatların üzerine çıkılması halinde Yalova'dan vazgeçmek zorunda kalacağız. Bunu istemeyiz ama şartlar bizi zorlarsa rotamızı diğer bölgelere çeviririz. Nitekim başka bölgelerde yaptığımız görüşmeler oldukça olumlu ilerliyor" diye sözlerine son verdi.
(AÇ-YHY-Y)

28.01.2013 20:44:34 TSI

Editör: Wan Haber