Türkiye'de izin verilen ot ve saman ithalinden sonra Ukrayna'dan getirilen ot ve samanlar gemiler ile Hopa limanında depolanmaya başladı.
Türkiye'ye getirilmek üzere Ukrayna ülkesinden tır ve gemilere yüklenen ot ve saman için Erzurum'lu çiftçiler ithal otun sorunlarını çözmeyeceğini belirterek tepki gösterdiler. SAFKA Tarım ve Hayvancılık Ltd. Şti. sahibi Sefa Birben, Gürcistan ve Ukranya'dan ot ve saman ithalinin çeşitli engellere takıldığını söyledi. Vergilerin aşağıya çekilerek çiftçilerinin taleplerinin karşılanmasını istediklerini belirten Birben, "İlk etap da Gürcistan ve Ukrayna'dan toplam 3 bin ton ot getirildi. Firma yetkililerinin hedefleri 30 bin ton olacak ve otun üretimi Türkiye'de artacak" dedi.
Çiftçiler ise giderek artan ot fiyatlarının kendilerini mağdur ettiğini belirterek, hayvancılığın ölme noktasına geldiğini söylediler.
Öte yandan, güvenlik güçleri yapılan ihbarlar üzerine ot ve saman yüklü kamyonları durdurarak inceleme yaparken, otun kilogram fiyatının ise bin ve bin 300 lira arasında değiştiği öğrenildi.
(ZA-ÖS-Y)

09.01.2013 15:47:14 TSI

Editör: Wan Haber