Ukrayna ordusu, Donetsk Uluslararası Havalimanı'nı işgal eden Rus yanlılarına operasyon düzenledi. Özel timlerin katıldığı operasyonda, 100 Rus yanlısı öldürüldü. Bazılarının kafalarının kesildiği ortaya çıktı

Ukrayna Ordusu, Rus yanlılarıyla başlayan gerilimdeki en büyük darbesini dün yaptı... Donetsk Uluslararası Havalimanı'nı ele geçiren Rusya yanlısı ayrılıkçı gruplara düzenlediği operasyon, şubat ayından bu yana ülkenin doğusunda yaşanan çatışma ortamında en yüksek ölü bilançosuna sahne oldu. Pazar gecesi havalimanına giren ayrılıkçı gruplarla ordu birlikleri arasında çıkan çatışmada resmi rakamlara göre 100 Rusya yanlısı can verdi.

Geri çekilme sırasında ayrılıkçıların sivillerin ikamet ettiği bölgeye girdiği, ancak ordunun operasyona devam etmesiyle yaklaşık 50 sivilin de öldüğü iddia edildi. Öte yandan ülkede yaklaşık 200 gözlemcisi bulunan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) Donetsk'te görevli 4 gözlemcisinden pazartesi saat 18.00 sularından itibaren haber alınamadığı, 4 kişiden birinin Türk olduğu doğrulandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kiev hükümetinin "doğudaki halkı cezalandırmayı amaçlayan operasyonu" bir an önce sona erdirmesini aksi takdirde son derece sert bir şekilde cevap vereceklerini açıkladı. 

DAVUTOĞLU RUSYA'YA GİTTİ
Rusya'ya giden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüştü... Davutoğlu, "Kırım Tatarları o toprakların asli unsurudur. Onların oradaki huzuru ve sükunu Türkiye açısından son derece önemlidir. Bu konuda aksi bir duruma destek vermemiz söz konusu olamaz. Lavrov'a net düşüncelerimizi aktardık ve olumlu cevap aldık" dedi. Lavrov da Rusya'ya bağlanan Kırım'da, Tatarların kültürünün yaşatılacağını söyledi. Davutoğlu ile çok olumlu bir görüşme yaptığını da sözlerine ekledi.

Editör: Wan Haber