Gazeteci yazar Uğur Mumcu, vefatının 20. yıldönümünde Manisa'nın Salihli ilçesinde düzenlenen törenlerle anıldı. Uğur Mumcu Demokrasi Parkı'nda düzenlenen törende, yüzlerce kişi Mumcu'nun anıtına karanfil bıraktı.
Salihli Belediyesi'nin organizasyonunda gerçekleştirilen anma törenine, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Sungur, Altan Serpil, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Mazlum Nurlu, Belediye Meclis üyeleri, CHP İlçe Yönetim Kurulu ve bazı sivil toplum kuruluşları katıldı.
Anma töreni, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay'ın Uğur Mumcu Demokrasi Parkı'nda bulunan Uğur Mumcu anıtına çelenk sunumunu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Salihli Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanı Alper Erdoğmuş, "Gazeteci yazar Uğur Mumcu 24 Ocak 1993 günü Ankara Karlı Sokak'taki evinin önünde hunharca bir saldırı sonucu, 51 yaşında, hayatının en verimli çağında katledildi. Aradan geçen 20 yılda katillerinin bulunmaması acımızı daha da büyüttü. Gerçek bir demokrasi savunucusu, gerçek bir sosyal demokrat olan Uğur Mumcu, çalışmalarında karanlık güçleri açığa çıkartan sayısız esere imza attı. Gazetecilik mesleğine gerçek anlamda araştırmacılık misyonunu Uğur Mumcu kazandırdı. Gerçeğin perdesini aralarken karşısına kimin çıkacağına bakmadı. Susturulan bu yılmaz kalem; bu toprağın sesi ve rengiydi. Bizler, bu toprağın aydınlarına sahip çıkmadıkça, cinayetin ardındaki karanlık aydınlanmadıkça, Uğur Mumcu ve onun gibi hunharca öldürülen gazeteciler yattığı yerde rahat edemeyecek. Uğur Mumcu; bugün artık aramızda yok ama fikirleri ile mücadelesiyle kalplerimizde yaşamaya devam edecek. Bizler demokrasimizin sonsuza kadar yaşaması için, Cumhuriyetimize, üniter yapımıza, bağımsızlığımıza, birlik ve beraberliğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Demokrasi şehidimiz Uğur Mumcu'yu özlem, saygı ve sonsuz hürmetle anıyoruz" dedi.
Tören katılımcıların Uğur Mumcu Anıtına karanfil bırakması ile son buldu.
(ES-ERG-Y)

24.01.2013 18:16:29 TSI

Editör: Wan Haber