Gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun ölümünün 20. yılında Ortaca'da düzenlenen etkinlikler ve sergi ile anıldı.
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları, Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Eski Milletvekili Dr. Ali Arslan ve vatandaşlar anma töreninde yer aldı.
Atatürk Anıtı önündeki anma töreninde ise Cumhuriyet İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Gönül Doğan'ın konuşmasında; "Uğur Mumcu'nun öldürülüşünün yirminci yılındayız. O'nun öldürüldüğü günde doğan çocuklar bu gün yirmi yaşındalar. Eli kanlı katiller hala ellerini kollarını sallayarak aramızda dolaşıyorlar. İki gün sonra ne yazık ki zaman aşımı olacak ve Uğur Mumcu dosyası adliyenin tozlu raflarına kaldırılacak.. Caniler aklanacak ve bundan güç alan katiller yeni cinayetlerin peşine düşecekler. Kendisine ne kadar da Adalet ve Kalkınma Partisi dese de bu hükümet adının her zaman tersini yaptı ve adaleti yok etti. Demokrasiyle, demokrasiyi vurdu.100 den fazla gazetecinin cezaevlerinde olması ülkemiz için talihsizliktir.
Uğur Mumcu; laikti, demokrattı, Atatürkçüydü, emperyalizme karşıydı. Bu uğurda bir gazeteci olarak fikirleri ve kalemiyle savaşırken, bu düşüncelere düşman vatan hainleri tarafından 24 Ocak 1993 günü arabasına konulan bombanın patlatılmasıyla öldürüldü.
Demokrasi adına savaşını veren; Abdi İpekçi, Çetin Emeç , Uğur Mumcu..Hırant Dink, Musa Anter 'in maalesef katilleri bulunmamış ,bulunanlar hakkında da henüz kararlar verilmemiştir. Biz; demokrasi ve özgürlük uğrunda birçok gazeteciyi şehit verdik. Kurtuluş Savaşında emperyalizme direnen gazeteci Hasan Tahsin, yine gazetesiyle emperyalizmin karşısına dikilen Yunus Nadi Abalıoğlu unutulmaz isimlerdendirler" dedi.
(AOK-MB-İK)

25.01.2013 09:57:33 TSI

Editör: Wan Haber