Denizli'de gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun ölümünün 20. yılı nedeniyle düzenlenen eylemde, polisle eylemciler arasında 'Türk polisi-ABD askeri' polemiği yaşandı.
Gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun öldürülüşünün 20. yılı nedeniyle Denizli'de çeşitli anma gösterileri düzenlendi. Denizli Demokrasi Platformu tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konulurken, Türkiye Gençlik Birliği üyeleri Denizli Valiliği karşısında oturma eylemi yaptı. Uğur Mumcu'nun öldürülmesinin ardından yazılan 'Uğurlar Olsun' adlı türküyü söyleyen TGB üyeleri, 'Vurulduk ey halkım unutma bizi' yazılı pankart açtı. Eylemin ardından yürüyerek TGB binasına gitmek isteyen göstericiler ile Denizli Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Ulutaş arasında ise ilginç diyaloglar yaşandı. Eline megafonu alarak izinsiz olarak toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmanın yasak olduğunu belirten Ulutaş, "Siz şu anda gösteri yürüyüşü yapmak istiyorsunuz. Gösteri yürüyüşü yapılacak yerler bellidir. Yürümeniz şu anda yasalara göre yasaktır. Biz de yasaların emrettiğini uygulamakla hükümlü kolluk görevlileriyiz. Sizden istirhamım provokasyon yapmayın. Biz de kamu görevlisiyiz. Biz de işimizi yapmak istiyoruz" dedi.
TGB üyeleri megafonla konuşmaya devam edince buna müsaade edilmeyeceğini belirten Ulutaş, bir eylemci ile tartıştı. TGB üyesi Cüneyt Çelik, "Siz beni provokatör olarak suçluyorsunuz. Biz vatan savunuyoruz. Siz provokatör olarak kabul ediyorsunuz" dedi. Bunun üzerine Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Ulutaş "Biz de vatan savunuyoruz" derken, Çelik, "Siz Amerikan askerini savunuyorsunuz" diye karşılık verdi. Bu cevap karşısında sinirlenen Ulutaş, "Ben de senin hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Ben Türk polisiyim, Amerikan askeri değilim. Senin hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Sen polisi böyle itham edemezsin" dedi. Gösterici ise, "Ben size öyle bir şey demedim. Ben size ABD askerini koruduğunuzu, bizim arkadaşlarımızı gözaltına aldığınızı söyledim" diyerek karşılık verdi.
Tartışmanın ardından TGB üyeleri, polis kontrolünde bürolarına doğru sessiz şekilde yürüdü.
(EV-SK-CC-Y)

24.01.2013 15:18:32 TSI

Editör: Wan Haber