Bursa'da gazeteciler, siyasiler ve sivil toplum örgütlerinden oluşan bir grup, uğradığı bombalı suikast sonucu 20 yıl önce hayatını kaybeden Uğur Mumcu'yu yürüyüş yaparak andı.
Bursa Gazeteciler ve Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen anma töreni Setbaşı Meydanı'nda başladı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in de katıldığı yürüyüşte, 'Basın şehitlerimizi unutmadık, unutturmayacağız' pankartı eşliğinde yürüyen grup, 'Susma, sustukça sıra sana gelecek', 'Katiller bulunsun, hesap sorulsun' sloganları attı. Yüzlerce kişi, Atatürk Anıtı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okudu.
Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, "Uğur Mumcu'ya karşı bunca kin, bunca garez niçindi? Çünkü Türkiye'nin aydınıydı Uğur Mumcu. Ayakları sımsıkı bu ülkenin toprağına basıyordu. Cumhuriyetin, Atatürk ilkelerinin ve özgürlüğün yorulmaz savunucusuydu. Türkiye'nin gazetecisiydi. İşte katline sebep olan bunlardı Uğur Mumcu'nun. 20 yıldır tekrarladığımızı bir kez daha tekrarlıyoruz, 'Bulun katilleri!' Katiller bulununcaya kadar her 24 Ocak'ta bütün basın şehitlerimiz adına meydanlarda olmaya devam edeceğiz" dedi.
(MA-MŞ)

24.01.2013 13:50:02 TSI

Editör: Wan Haber