Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, ölümün 20. yıldönümünde Balıkesir'de de anıldı. ADD, Eğitim-İş, KESK, YKKED, CHP İl ve Merkez İlçe teşkilatlarının katıldığı anma programında Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Doğumevi önündeki Uğur Mumcu Kavşağı'na da karanfil bırakıldı.
Atatürk Anıtındaki törende konuşan ADD Balıkesir Şube başkanı Necati Bilgetürk, Uğur Mumcu'nun uluslar arası emperyalist sömürü mekanizmalarının yasa tanıma ve acımasız metotlarıyla mücadele ettiğini, Türk halkının aydınlatılması için ter döküp çile çektiğini, bunun için de canını ortaya koyduğunu söyledi.
Bilgetürk, "Bu yıl her zamankinden daha da acılı , kaygılı ve öfkeliyiz. Çünkü bugün Uğur Mumcu davası zaman aşımına uğradı. Eşref Bitlis, , Bahriye Üçok, Muammer Aksoy cinayetlerini de aynı akıbet bekliyor. 1980 darbesi için zaman aşımını kaldıranlar Uğur mumcu cinayetinin gerçek faillerinin bulunmasını niçin istemez? Atatürkçü aydınlar, emekçiler,Yurtsever subaylar 1980 darbesinin hedefindeydi.Aynı zamanda ülkemizin ekonomisinin yıkımı ve emperyalist sömürü sistemine eklemlenmesinin taşları bu dönemde döşendi. Cumhuriyetle hesaplaşanlar bu taşlara basarak iktidar oldular.12 eylül darbesinden hesap sormaca tam bir kurmacadır. Uğur Mumcu cinayetinin zaman aşımını kaldırıp kaldırılmaması konusu önemli bir samimiyet testidir. Kemalist ,vicdanlı aydınımız Uğur Mumcu'nun anısı önünde bir kez daha saygı ile eğiliyor ve söz veriyoruz. Bağımsız Türkiye'yi hiç ama hiçbir kuvvet teslim alamayacak." dedi.
Atatürk Anıtındaki anma programı sonrası Uğur Mumcu kavşağına yürüyen kalabalık burada gazeteci ve yazar Uğur Mumcu'nun adını taşıyan kavşaktaki refüje karanfiller bıraktı.
(TS-

24.01.2013 16:13:34 TSI

Editör: Wan Haber