Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, "Yeni kurulmuş bir takım için sezonun ilk yarısında önemli işler yaptık" dedi.
Beko Basketbol Ligi'nin 1. devresinin bitmesiyle takımın durumunu değerlendiren Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, takımın başarısı için tüm camia olarak canla başla çalıştıklarını söyledi.
Beko Basketbol Ligi'ni 4. olarak tamamladıklarını hatırlatan Sarıca, "Spor Toto Türkiye Kupası finallerinde mücadele etmeye hak kazandık, Euro Challenge'da ise son 16'ya kaldık. Oyuncularımızın gösterdikleri profesyonellikten son derece memnunum. Birbirimizi çok iyi anlıyoruz ve karşılıklı güveni kurmuş durumdayız. Savunma yönünde oldukça iyi adımlar attığımızı ve iyi bir uyumu yakaladık. Bugün Euro Challenge kupasının en az sayı yiyen, Beko Basketbol Ligi'nin de en az sayı yiyen takımı Pınar Karşıyaka. Savunma giderek bizim oyun karakterimiz oluyor ve birçok maçta hakimiyet kurmazı sağlıyor. Hücumdaysa kolektif yönümüzü daha fazla güçlendirip, seçeneklerimizi arttırmamız gerektiğini biliyoruz" diye konuştu.
Yönetim ile uyum içerisinde olduklarını dile getiren Sarıca, sporda başarıların bir anda elde edilmediğini vurgulayarak, "Pınar Karşıyaka Basketbol Takımı'nın ardındaki önce taraftar sonra Pınar ve yönetim desteği ile her türlü hedefi mümkün kılıyor, çünkü uzun vadeli planlama yapmak mümkün" şeklinde konuştu.
Pınar Karşıyaka Basketbol Altyapı Yönetimi ve Şube Başkanı Mutlu Altuğ ise, Euro Challenge'da iyi bir performans sergilediklerini belirterek, "Euro Challenge organizasyonunu İzmir'e almak gibi bir amacımız var. Bu organizasyonu İzmir'e aldığımızda hem İzmir basketbolu Ege basketbolu ayrıca Türkiye basketbolu için çok büyük bir adım atmış olacağız" ifadesinde bulundu.
(FS-BH-RFK-S)

17.01.2013 14:53:14 TSI

Editör: Wan Haber