Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ilk üçüz bebekleri için hastanede doğum günü partisi düzenlendi.
Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Servisi'nin ilk üçüzleri, ilk doğum günlerini dünyaya geldikleri hastanede kutladı. İkiz beklerken üçüz çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan anne Ayşe Küçükaltun, Adahan, Egehan ve Ecemnaz'ın ilk pastasını kesmenin heyecanını yaşadı. Merakla izledikleri pastanın mumlarını anneleriyle birlikte üfleyen sevimli üçüzler herkesi güldürdü. Ecemnaz'ın ilgisiz kalması üzerine pasta ikiz erkekler tarafından alkışlar eşliğinde kesildi. Üçüzler ilk doğum günü hediyesini de doktorların elinden aldı.
Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Karadağ, geçen sene Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Servisi'nde dünyaya gelen ilk üçüzlerin bugün doğum gününü kutlamak için hastaneye geldiklerini ifade ederek, "Onları sağlıklı ve mutlu olarak görmek bizi de çok mutlu etti. Aileyi tebrik ediyoruz. Bu yavrularımıza da sağlık, mutluluk ve uzun ömür diliyoruz. Bunlar, servisimizde dünyaya gelen ilk üçüz bebekler. İnşallah yine böyle nice sağlıklı bebekler olmasını istiyoruz" dedi.
Anne Ayşe Küçükaltun ise, bebeklerinin üçüz olacağını öğrendiğinde birçok hastanenin bu doğumu riskli olacağı için kabul etmediğini ve o zaman kendilerine kucak açan bu hastaneye minnet borçlu olduklarını ifade ederek, "Buradaki doktorlarımız bizimle çok yakından ilgilendi. Her birine tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Birinci yaşlarını o yüzden burada kutladık. İnşallah tüm yaşlarını da burada kutlarız" diye konuştu.
Üçüzlerin 7 yaşında bir de ablaları olduğunu ifade eden Küçükaltun, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İlk yavrumu dünyaya getirdikten sonra aradan 6 yıl geçti. Meğer bizde bu durum ırsiymiş. İkiz beklerken üçüz çocuk sahibi olduk. Doktorlarımız sağ olsunlar bize bu konuda çok yardımcı oldular. Ben birine tekrar teşekkür ediyorum."
Kadın Doğum Uzmanı Dr. Gürçay Cem ise, Küçükaltun'un 1.5 yıl önce kendilerine başvurduğunu ifade ederek, "Gerekli tetkikleri yaptık. Herhangi bir sağlık sorununun olmadığını gördük. İkinci bir bebek sahibi olacaklarını müjdeledik. Biraz fazla iyi tedavi ettik sanırım üçüz oldu. Bu durum bizi de çok sevindirdi. Üçüzlerin hamilelik süreci ve bakımı daha zor olabiliyor. Çok şükür korkulacak bir durum olmadı. Bebekleri sezaryenle aldık. Aile de bize çok yardımcı oldu. Söylediklerimizi harfiyen uyguladı. O yüzden şimdi karşımızda sağlıklı ve mutlu 3 bebek var" şeklinde konuştu.
Doğum günü kutlamasına hastane yöneticisi Prof. Dr. Rüstem Aşkın, Başhekim Yardımcısı İsmail Özcan ve Yeni Doğan Ünitesi doktorlarından Arzu Akdağ ve üçüzlerin yakınları katıldı.
(OSM-CC-Y)

24.12.2012 16:15:17 TSI

Editör: Wan Haber