Ordu'nun Perşembe ilçesine bağlı Yazlık köyünde yaşayan üçüz ninelerin evi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Perşembe Kaymakamlığı tarafından yenileniyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, üçüz ninelerin durumunu öğrenerek yeni bir ev yapılmasını istemiş, bunun üzerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Perşembe Kaymakamlığı tarafından Hayriye ve Emriye Sarı'nın evlerini yenileme çalışması başlatılmıştı. Evleri yenilenirken Ordu Ahmet Cemal Mağden Huzurevi'nde konuk edilen kardeşlerden Emriye ve Hayriye Sarı, huzur evinde kalanların neşe kaynağı oldu. Hayriye ve Emriye Sarı'nın evli olan kardeşleri Hacer Sarı da sık sık kardeşlerini huzurevinde ziyaret ederken, Emine Sarı, "Allah Başbakanımız ve hanımından razı olsun. Onlar evimizi yaptırıyorlar. Biz onları çok seviyoruz" dedi.
Hayriye Sarı ise, "Bizim evimizin bir an önce bitirilmesini istiyoruz. Burada da huzurumuz yerinde" diye konuştu.
Hacer Sarı, kardeşlerini evlerinin yenilenmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, yıllar önce Berat Sarı'ya kaçarak evlendiğini, evden kaçarken de yanlışlıkla kardeşi Hayriye'nin kimliğini aldığını söyledi. Şuan Hayriye Sarı'nın kimliği ile evli olduğunu anlatan Hacer Sarı, "Ben Berat ile kaçmaya karar verdim. Evden çıkarken de kimliklerin üçü bir yerdeydi. Kendimi tanıyamamışım. Hayriye'nin kimliği ile gitmişim. Muhtarda anlamayınca bizim nikah öyle kıyıldı. Şuanda o şekilde devam ediyor" şeklinde konuştu.
Üçüz nineler, evlerinin yapılmasında ve onlara huzurevinde yardımcı olanlara teşekkür ederken, evlerine gidecekleri günü bekliyorlar.
(RCP-SLH-CC-Y)

19.01.2013 12:03:40 TSI

Editör: Wan Haber