Türkiye’de serbest tüketici yönetmeliğinin yayınlandığı 2002 yılından günümüze kadar elektrik tedarikçisi değiştirme hakkı sadece serbest tüketicilere verilmiştir. Serbest tüketici limiti üzerinde tüketime sahip olan yani aylık ortalama 120 TL ve üzerinde elektrik faturası ödeyen tüm tüketiciler online tedarikçi değiştirme sitelerini ziyaret edip elektrik tedarikçilerini karşılaştırarak indirimli elektrik tarifelerine geçebilir ve hemen indirimli elektrik kullanma şansına sahip olabilirler.

Serbest tüketici hakkına sahip olup ucuz elektrik kullanmak isteyen ama en cazip elektrik tarifesinin hangisi olduğunu, nasıl bir yol izlemesi gerektiğini bilmeyen tüketiciler, elektrik tedarikçilerinin kendilerine sunduğu onlarca tarife arasından seçim yaparken kafa karışıklığı yaşayabilmektedir. Sizin için en cazip olabilecek seçeneklere kolayca ulaşmanızı sağlayan online karşılaştırma sitesi, elektrik tedarikçilerinin tarifelerini tüm detaylarıyla birlikte sunarak sizler için en cazip elektrik tarifesini seçmenizi sağlamaktadır.

Tedarikçilerin tarifelerini inceleyen tüketiciler, elektrik faturasındaki tüketimlerinin hangi elektrik birim fiyatından hesaplanacağını, yıllık tasarruf tutarının ne kadar olacağını, seçeceği tedarikçiye teminat ödeyip ödemeyeceği ve ne kadar süreyle sözleşme yağacağı gibi detayları tek bir ekranda görüntüleyebilmektedir. Tüketicilerin tüketimlerine göre indirim oranlarının yükseldiği tarifelerde, yıllık tasarruf tutarı da bu sayede artış göstermektedir.

Aynı zamanda bu online elektrik tedarikçi değiştirme siteleri size ait tüm işlemleri kendileri gerçekleştiriyor, sözleşme kapınıza kadar geliyor, işlemlerinizin düzgün bir şekilde yürütülebilmesi için sadece elektrik faturanızı paylaşarak başvuru işlemlerinizi hemen tamamlayabiliyorsunuz. Seçtiğiniz tedarikçinizin geçiş işlemlerinizi gerçekleştirmesiyle yaklaşık 4-6 hafta arasında süren bir zaman sonrasında geçişiniz sağlanarak yeni ay ile birlikte ucuz elektrik kullanmaya başlıyorsunuz.

Görevli dağıtım şirketinin aynı kalmasıyla bölgesel bir arıza kaynaklı elektrik kesintisi veya aboneliğinize ait sorunlarda dağıtım şirketiniz size hizmet vermeye devam ediyor. Değişen sadece elektrik faturanızı kesen şirket oluyor.

Ayrıca yapacağınız tedarikçi değişikliği sayesinde tasarruf edebilmenin yanı sıra eski tedarikçisinden ödediği teminat bedelini geri alabilmektesiniz. Tüketicilerin yapmış olduğu tedarikçi değişikliği işlemi sırasında hiçbir elektrik kesintisi, sayaç veya kablo değişimi gibi durumlarla karşılaşılmıyor ve güvenle elektrik tedarikçisi değişikliği gerçekleştirilebiliyor. Tasarrufunun yanı sıra eski tedarikçisine veya dağıtım şirketine ödemiş olduğu teminat bedelini de tüketici istediği zaman geri alabiliyor.

Sizde indirimli elektrik fırsatlarından yararlanmak için küçük bir elektrik faturası hesaplama işlemi yapın, tedarikçilerin tarifelerine birkaç adımda ulaşın ve hemen istediğiniz tarifeye geçiş yapın.

Editör: Wan Haber