Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen uçurtma şenliğine Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Nuri Bekiroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, mahallede bulunan okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Şenlikte çocuklarla uçurtma uçuran Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, “Bugün öğrencilerimizle birlikte ‘Dünya Çevre Günü’ münasebetiyle uçurtma şenliği gerçekleştiriyoruz. Temiz havanın, temiz toprağın ve temiz suyun kıymetini bilecek olan gelecek nesillerimizle birlikte bizler farkındalık oluşturabilmek için Tuşba Milli Eğitim Müdürümüz ve Alaköy’deki tüm okullarımızla birlikte bugün buradayız. Gençlerimizle uçurma uçurtmak ve spor yapmak için buradayız. Bizler insanlarımıza daha güzel bir ortam oluşturabilmek, sürdürülebilir bir ekoloji sağlayabilmek için var gücümüzle Tuşba Belediyesi olarak çalışıyoruz. Havaların yeni yeni ısındığı Van’da biz tüm insanlarımızı da bekliyoruz. Bu muhabbet şehrimize gelip huzur ortamında insanlarla buluşmalarını da istiyoruz” dedi.
Alaköy Şehit Çetin Ersan Ortaokulu Rehber Öğretmeni Yunus Cengiz ise, “Bugün yaklaşık olarak 50-55 öğrencimiz ve 6 öğretmen arkadaşla buraya geldik. Havaların ısınmasıyla uçurtma şenliği yapılıyor. Çocuklarımız mutlu oldular. Böyle bir etkinliğe ihtiyaçları vardı. Öğrencilerimiz dışarı çıkamıyorlar, okulun da imkânları kısıtlı olduğu için şenlik çocuklarımız açısından son derece faydalı oldu” diye konuştu.

İlk defe uçurtma uçurmanın heyecanını yaşayan Alaköylü öğrencilerin mutlulukları yüzlerinde okunurken, çocuklar doyasıya eğlendiklerini ifade ettiler.

5-460.jpg

Editör: Wan Haber