Van'ın Bahçesaray ilçesinde, küçük yaştaki kızlarını kendileri için berdel yapmaya hazırlanırken gözaltına alınan iki eşli iki baba tutuklandı.
Bahçesaray ilçesinin Altıntaş köyünde ikamet eden iki eşli Ömer Y. (47) ile Akyayla köyünde oturan ve yine iki eşi olan İhsan S. (51), kendileri için küçük yaştaki kızları P.Y. (17) ve H.S.'yi (17) berdel yaptı. Her iki kızın karşı çıkmasına rağmen Ömer Y. ve İhsan S. düğün hazırlıklarına başladıkları sırada Bahçesaray İlçe Jandarma Komutanlığı'na gelen bir ihbar telefonu üzerine, her iki baba da dün gözaltına alındı. Küçük yaştaki kızlarını kendileri için berdel yapmaya hazırlanırken gözaltına alınarak adli makamlara çıkarılan iki baba, 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkeme, ayrıca şahısların alacakları cezayı tamamlamaları halinde bile kendi köylerine girişlerine yasak getirdi.
Babalarının zorla berdel etmek istediği P.Y. (17) ve H.S. (17) de, her birine bir koruma verilmek şartıyla ailelerine teslim edildi.
(MSA-MET-AŞ-Y)

21.01.2013 17:55:05 TSI

Editör: Wan Haber