""

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya İskele Mahallesi’nde halkla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. AKP’nin İskele Mahallesi’ni ‘kalesi’ olarak gördüğünü söyleyen yurttaşlar, “Burası artık kimsenin kalesi değil. Biz İskele halkı olarak BDP’ye hiç destek vermedik bu nedenle bir şey isteme hakkımız yok. Ama belediyemiz çok önemli çalışmalar yaptı’ dedi. Van Belediye Başkanı Kaya ise “BDP’ye destek vermediniz diye size hizmet etmemek gibi kesinlikle bir algının içerisine girmedik, girmeyeceğiz. İskele Mahallesi’nde çok önemli çalışmalar yaptık, yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, belediye meclis üyeleri, belediyenin birim amirleri İskele Mahallesi’nde halkla bir araya geldi. İskele Mahallesi’nde esnaf ziyareti yapan Kaya ve Üçer daha sonra bir kahvede halkla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Belediye çalışmalarından siyasete birçok konunun konuşulduğu buluşmada, halk belediye ile ilgili memnuniyetini dile getirdi. Halkın yoğun katılım gösterdiği buluşmada sorulan tüm sorulara Üçer ve Kaya cevap vererek halkı bilgilendirdi.

Yurttaşlar: AKP mahallemizi ‘kale’ olarak görüyor, biz kimsenin kalesi değiliz

 İskele Mahallesi’ne geldikleri için Üçer ve Kaya’ya teşekkür eden halk, İskele Mahallesi’nde yaşanan sahil sorunu, ulaşım ve arıtma tesisleri ile ilgili çalışmaların yapılmasını istedi. Halk olarak siyasetçilerden memnun olmadıklarını aktaran Fikret Gülce adlı yurttaş, “AKP İskele Mahallesi’ni kale olarak görüyor. Biz kimsenin kalesi olmayacağız. Daha önce oy verdiğimiz partilerin hiçbiri bizim halimizi sormadı. Depremde bile bizi arayıp geçmiş olsun demediler. Biz İskele halkı olarak sadece seçim zamanlarında hatırlanıyoruz. Seçimden önce gelip bizi kandırıyorlar ve bir daha bu mahalleye gelmiyorlar. Bunu net bir şekilde söylüyorum daha önce hep AKP’ye oy verdim. Bu seçimde kesinlikle o partiye oy vermeyeceğim. Benim oyum bu kez Bekir Kaya’yadır. Biz Bekir Kaya’nın yaptığı çalışmalardan çok memnunum. Biz unutulmak istemiyoruz. İskele BDP’ye bugüne kadar hiç destek çıkmamış, bu nedenle bir şey isteme hakkımızda yok” dedi.

Kaya: Belediyeye gelen tüm kaynaklar eşit dağıtılıyor

Bunun üzerine konuşan Kaya, “BDP’ye destek vermediniz diye size hizmet etmemek gibi kesinlikle bir algının içerisine girmedik, girmeyeceğiz de. Bize hizmette ayrım yapıyorsunuz? Derseniz ben çok alınırım. Bize ‘Beceremediniz, iyi yapamadınız’ diyebilir herkes ama asla hiçbir ayrım gözetmeden bu çalışmaları yaptık” dedi. Belediyeye yıllık belirli bir miktar paranın geldiğini ve bu paranın kentte bulanan 500 bin insan arasında eşit paylaştırdıklarını söyleyen Kaya, bu dağıtım için her zaman adil durduklarını ifade etti.

Kaya: Bir mahallede yüzde 50 asfalt varken, diğeri asfaltla tanışmamıştı

Her mahalleyi eşit bir seviyeye getirmek istediklerini aktaran Kaya, “Bir mahallede yüzde 50 asfalt varken diğer mahalle hala asfaltla tanışmamışsa mutlaka asfalt görmemiş mahallemizi diğer mahallenin seviyesine getirmemiz gerektiğini düşündük. Tüm çalışmalarımızı da böyle yaptık. Çünkü biz bunu yapmasaydık adil bir dağılım olmayacaktı. Mesela İpekyolu’nun altında bulanan mahalleler iyi-kötü bazı hizmetler almış ama üst taraflar hiç hizmet almamıştı. Altıntepe, Xaçort, Seyrantepe gibi mahalleler bugüne kadar bu paydan nasibini almamıştı. Bu gibi yerleri alt kısımların seviyesine getirebilirsek biz eşitliği sağlamış oluruz” dedi.

Kaya: Her mahalleye eşit hizmet götürüyoruz

Belediyenin tüm çalışmaları mahalle halkıyla yaptığını aktaran Kaya, işin acilyetine göre çalışmalar yaptıklarını belirtti. İskele Mahallesi’ne de önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Kaya, Tren yolu caddesi, İskele Mahallesi köprüsü, İskele Caddesi yine şuan yol genişletme ve kaldırım çalışmalarının da devam ettiğini belirtti. İskele mahallesine defalarca geldiğini ve halkla bir araya geldiğini aktaran Kaya, “Hatta bir gezimiz sırasında İskeleli bir esnafımız ‘Rey zamanı değil, hayırdır siz buraya geldiniz’ dedi. Bu nedenle sadece bir mahallede değil, kentin tüm mahallelerinde çalışmalar yapıyoruz. Biz göreve geldiğimizde su-kanalizasyon ve yolların durumu en fazla iyi olan İskele Mahallesiydi. Hizmetler diğer mahallelerde fazla görünüyor olabilir ama hala sizin seviyenize gelmedi” diye konuştu. Van’da illeri biyolojik arıtma tesisi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Kaya, bu tesisin kurulması ile birlikte İskele Mahallesi’nin koku ve sinek sorununun da biteceğini belirtti.

“BDP İskele’den bir aday yada meclis üyesi göstersin”

BDP’nin İskele’den bir meclis üyesi yâda aday göstermesi gerektiğini söyleyen yurttaşlara cevap veren BDP Milletvekili Üçer, “BDP’nin kapısı her zaman sizlere açıktır. Dünya’da bizim siyasal çizgimiz kadar özgürlükçü bir siyaset yoktur. Bizler farklı kültür, dil ve inançları bir arada tutacak bir siyaset izliyoruz. Bir önceki dönemi düşünün, onların yaptıkları hizmeti birde bu dönemi düşünün. Daha önceki dönemde yapılan iyi bir icraat gördünüz mü? Onlardan Allah razı olsun diyen birini gördünüz mü? Kimse yok. Sizler bu iktidarın önünü kesmezseniz onlar bu şımarıklığı her zaman yaşarlar” dedi.

“Biz bu toplantıya yapılan çalışmalar için geldik”

Daha sonra konuşan başka bir yurttaş, “Bizi bu toplantıya getiren Bekir Kaya’nın bu kente yaptığı çalışmalardır. Biz hem kendisini tebrik etmek hemde yanında olduğumu belirtmek için geldik. Abdest alıp namaza gidiyordum ama başkanın burada olduğunu öğrendim. Sizleri görmek ve sohbet etmek için buraya geldim” dedi. 2 saatlik sohbetin ardından İskele Caddesi’ne çıkan Üçer ve Kaya’yı gören yurttaşlar sorunlarını ve beklentilerini anlatmak için yanlarına gelerek sohbet etti. Buluşma iyi dileklerle sona erdi. 

""

Editör: Wan Haber