HDP Gürpınar İlçe Örgütü 1. Olağan Kongresi, Belediye Düğün Salonu'nda HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Gürpınar Belediyesi eş başkanları Yıldız Çetin ve Zeki Yıldız ile partililerin katılımıyla yapıldı. Kongrede konuşan HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, devam etmekte olan barış sürecine değindi. Üçer, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın "Barış samimiyet ister" sözlerine yönelik eleştirilerde bulunarak, “Aynı şeyleri biz de söylüyoruz. Ama onların samimi olmadıklarını çok iyi biliyoruz. Eğer samimi olsalardı, silahların sustuğu bir süreçte onlar kalekol yapımını hızlandırmazlardı" dedi.


Kalekollara yüksek miktarda harcamanın yapıldığını kaydeden Üçer, "Bu kalekollardan bir tanesine harcadıkları para ile Kürdistan'daki tüm köylere okul yapabilirlerdi" ifadelerini kullandı.


6-7 Ekim olaylarına da değinen Üçer, ortalığın polisler tarafından yakılıp yıkıldığını ve kamera görüntülerinden polislerin nasıl da araç yaktığını ifade ederek, "Keşke her tarafta kamera olsaydı da herkes görseydi, bakalım ortalığı kim yakıp yıkmış. Bunların tamamını yapanlar polis, ancak kalkıp 6-7 Ekim serhıldanını (Başkaldırış) vandalizm olarak değerlendiriyorlar. Asıl vandal olanlar onlardır" diye konuştu.

“BENİ SİLAHLA TEHDİT ETTİLER”
Uyuşturucu ticaretine de değinen Üçer, toplumda uyuşturucu kullanmanın gün geçtikçe daha da yaygınlaştığını belirterek, "Ben de bundan hareketle bir soru önergesi vererek konuyu meclis gündemine taşıdım. Fakat bunu araştırmak yerine, Van-Gürpınar yolunda önümü keserek göğsüme silah dayadılar. Konuyu araştırması gerekenler, konuyu meclis gündemine taşıdım diye beni silahla tehdit ettiler" dedi.

“VAN TSO BAŞKANI, BİZLERİ HARAÇ TOPLAMAKLA İTHAM ETTİ”
Kobani'ye yaşanan gelişmelere de değinen Üçer, "Herkes Kobani etrafından kenetlendi. Kimisi yardım topladı, kimisi yardım etti, kimisi de kendi durumuna göre başka şeyler yaptı. Fakat bunlar yapılırken, kendisi de bir Kürt olan Van TSO Başkanı, bizleri valiye şikayet etti, bizleri haraç toplamakla itham etti. Ama öte taraftan, buradan IŞİD'e para aktaranlar, yardım yollayanlara bir tek şey demedi" ifadelerini kullandı.

kongre-007.jpg


Kobani'ye yönelik saldırıların geliştiği günden bu yana Kürt halkının üzerine düşeni yaptığını dile getiren Üçer, "Ancak halen de orada bulunan insanların yardıma ihtiyaçları var. Oralara yardım elini uzatabilmek için illa yüksek paralar harcamak gerekmiyor. Çocuğumuzun bir kaç çift ayakkabısı varsa bunlardan bir tanesini yollayabiliriz. Bunun gibi yapabileceğimiz çok sayıda şey var. Bu anlamda kendisine insanım diyen her kesin Kobani için üzerine düşen neyse yapması gerekiyor" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından tek liste ile girilen seçimde HDP Gürpınar İlçe Başkanlığı yönetimi belirlendi.

Editör: Wan Haber