Bostaniçi beldesinde toplanan aralarında BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, BDP İl Eş Başkanı Figen Yaşar, Kurdi-Der Başkanı İsmail Aşkan'ın da bulunduğu 250 kişi, ellerinde Abdullah Öcalan posteri ile yürüyüşe geçti. Polisle yapılan görüşmeler sonrası Vali Ali Cevdet İlkokulu ve Ortaokulu önüne kadar yürüyen grup adına Kurdi-Der Başkanı İsmail Aşkan, Kürtçe basın açıklaması yaptı. Daha sonra konuşan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, eğitim sistemi ve sabahları okutulan öğrenci andını eleştirdi. Çocukları Türk varlığına armağan etmek istemediklerini söyleyen Üçer, çocuklara en büyük armağanın anadilde eğitim olduğunu ifade etti. Üçer, "Özerk Kürdistan'da barış olması halinde milletvekilliğini bırakarak burada gönüllü olarak Kürtçe eğitim verip, ücret almayacağım" dedi.


Daha sonra cadde ortasına kurulan tahtanın önüne geçerek eline kalem alan Üçer, okulları boykot eden öğrenciler ve ailelerine ilk dersi verdi. Üçer, ilk ders olarak da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı anlattı. Başbakan Yardımcısı Arınç'ın bir konuşmasında Kürtçe'nin medeniyet dili olmadığını söylediğini hatırlatan Üçer, "Arınç haddini aşmıştır. Kürtçe medeniyet dili değil diyor. Şimdi sessiz olun. Çünkü özerk Kürdistan eğitim kurumunun sınıfındasınız. Arınç, eğer sen biraz medeni olsaydın isminin Kürtçe olduğunu bilirdin. Bülent, Kürtçe 'bîlînd' yani ‘yüksek’ demektir" dedi.


Tahtaya Kürtçe kelimeler yazan Üçer, dersini tamamladı. Bu arada Üçer, eylem yapan çocukları çeken bir polis memurunu da cep telefonunun kamerasını açarak takip etmeye başladı. Bir süre takip ettiği polis memurunu kaydetmeyi başaran Üçer, polis hakkında gereğinin yapılmasını istedi. Eylem, olaysız şekilde sona erdi.

""

""

Editör: Wan Haber