Marmara Denizi'nde hamsi sürülerinin peşine takılarak gelen ve balıkçılar tarafından yakalanan uçan köpek balığı ile yaklaşık 1 ton ağırlığındaki camgöz köpek balığı görenleri hayrete düşürdü.
Marmara Denizi'nin Büyükçekmece açıklarında hamsi sürülerinin peşine takılarak gelen ve balıkçı ağlarına takılan ilki 500 kilogram ağırlığında 4 metre 50 santim uzunluğunda uçan köpek balığı ile 700 kilogram ağırlığında olan 4 metre uzunluğundaki camgöz köpek balığı yakalandı. Görenleri hayrete düşüren köpek balıkları, gün boyunca Beylikdüzü'nde bulunan Balıkçı Kenan Tesisleri'nde sergilendi. 4 kişinin yerinden güçlükle kımıldattığı köpek balıkları meraklı bakışların ilgi odağı oldu.
Meraklı gözlerle köpek balıklarını izleyen vatandaşlar, "Çok etkileyici ve hayret verici. Bu şekilde bile korkutucu. Denizde görsem o an ölürüm" diye konuştu.
Uçan köpek balığını ilk defa gördüğünü söyleyen başka bir vatandaş ise, "İlk defa burada gördüm uçan köpek balığıymış. Sanırım 120 kilometre hızla yüzüyormuş, denizde böyle bir şeyle karşılaşmayı kesinlikle istemem" ifadelerini kullandı.
Bugüne kadar Marmara'da görülmemiş olan uçan köpek balığını yakaladıklarını söyleyen Balıkçı Kenan işletmecisi Kenan Balcı da, "Bu uçan köpek balığı saatte 120 kilometre hızla yüzüyor. Diğer balıklar ise 60 kilometre hızla yüzüyor. Hamsi sürüsünün içerisinde ağlarla yakalandı. Tek başına yakalamak mümkün değil" dedi.
Bütün bir palamudu köpek balığının dişlerine sürten Balcı, köpek balıklarının dişlerinin ne kadar keskin olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Minik misafirlerinde ilgi odağı olan köpek balıkları 7 gün boyunca Balıkçı Kenan Tesisleri'nde sergilendikten sonra mumyalanarak Türkiye Deniz Canlıları Müzesi'ndeki koleksiyona katılacak.
(AU-ET-Y)

15.12.2012 17:16:08 TSI

Editör: Wan Haber