Yakutiye Belediyesi, Gaziler mahallesinden Cumhuriyet caddesine bin 600 sokak, 33 köy / mahalle ve 10 köy yollarında karla mücadelesini 3 vardiya, 24 saat üzerinden sürdürerek ulaşıma kapalı yol bırakmıyor. Başkan Vekili Ferhat Mergan, Yakutiye sınırlarının büyüklüğüne dikkat çekerek işlerinin gerçekten zor olduğunu söyledi. Mergan, "Yakutiye Belediyesi olarak kış ve karın sıkıntılarını halkımıza yansıtmamaya çalışıyoruz. Başkanımız Ali Korkut'un her alanda anlayışı bu yönde." dedi.
Yakutiye Belediyesi, 842 kilometrekareyi bulan hizmet alanında 96 mahalle, 61 cadde, 7 bulvar, 33 10 köy, 1600 sokakta yoğun bir şekilde karla mücadele yürütüyor. 4 günlük karla mücadelede bütün yollar sürekli açık tutulurken, biriken karlar kamyonlarla şehir dışına taşınıyor. Belediye Başkan Vekili Ferhat Mergan, sınırların büyüklüğü nedeniyle çeşitli sorunlar yaşamalarına rağmen Gaziler mahallesinden, Cumhuriyet caddesine kadar bütün yolların açık tutulduğunu belirtti. 3 vardiya olarak ekiplerin çalıştığını vurgulayan Mergan, "Yakutiye Belediye Başkanımız Ali Korkut'un, belediyeciliğin her alanında prensipleri doğrultusunda kışın vatandaşımıza çile olmaması için çalışıyoruz. Çok kolay bir şey değil, Gaziler mahallesinden Cumhuriyet caddesine, köy ve köy mahalle yollarına kadar sürekli yolları açık tutabilmek önemli bir hizmet. Belediye olarak hizmet alanımız büyük, ancak bunun dezavantaja dönüşmesine fırsat vermiyoruz. Hızımızla her yere yetişiyoruz" dedi.
Ferhat Mergan, karla mücadelenin 120 personel, kamyon, greyder, kepçeden oluşan bir ekip tarafından yürütüldüğünü söyledi. Mergan, üç vardiya olarak yürütülen çalışmalarda belediye personelinin büyük bir özveriyle çalıştığını ifade etti.
(ERZ-AT-Y)

09.01.2013 12:00:18 TSI

Editör: Wan Haber