Devrekani ilçesinde meydana gelen kuyumcu soygunu sonrası Kastamonu polisi tarafından kuyumcu çetesi çökertildi. Son 5 yılda üçüncü kez soyulduğunu iddia eden işyeri sahibi, son hırsızlık sonrası kuyumculuk yapmayı bıraktı.
Devrekani ilçesinde R.A'ya ait kuyumcu dükkanında hırsızlık olayı yaşandı. Kuyumcu dükkanına girerek 1,5 kilo altını alıp kayıplara karışan kuyumcu çetesi, Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin ısrarlı takibi sonucu son işlerinde yakayı ele verdi.
Devrekani İhsaniye Caddesi üzerinde aynı zamanda manifatura işi ile uğraşan kuyumcu dükkanında hırsızlar, işyerinin güvenlik kamerasına takıldı. Dükkanda R.A'nın olmadığı bir saatte babası İ.A.'nın kasada durduğu dükkanı hırsızlar gözüne kestirdi. Hırsızlar dükkana girerek manifatura bölümünün içerisinde küçük bir odada bulunan altınları inceledi. Bir küçük altın alıp dükkandan uzaklaşan hırsızlar, bir müddet sonra aynı dükkana tekrar geldi. Bu sefer hırsızlar manifatura bölümünden kendilerine elbise bakmaya başladı. Müşteri gibi görünüp elbiseleri inceleyen hırsızlardan birini dükkan sahibi İ.A, üst kata çıkararak elbiselerin diğer çeşitlerini göstermeye başladı. Üst kata çıkarken alt katta kalan diğer hırsız ise, dükkan sahibinin masanın üzerinde unuttuğu anahtarı alıp hemen altınların bulunduğu odanın kapısını açtı. El çabukluğuyla üç sıra halinde bulunan bilezikleri bir çantaya dolduran hırsız, dükkandan hızlı bir şekilde ayrıldı. Üst katta elbise bakan diğer hırsız ise, bir müddet sonra aşağıya inerek sakin bir tavırla dükkandan çıktı. Etrafı gözlemleyen diğer hırsızlarla birlikte zanlılar, bir otomobile binip ilçeden uzaklaştı. Dükkan sahibi İ.A., kuyumcu bölümünde olmayan altınları görmesi üzerine 155 Polis İmdat Hattını aradı. Emniyet güçleri, olay yerine geldiğinde hırsızlar ilçeden ayrılarak izlerini kaybettirmeyi başardı.
Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliğine olay bildirildi. Olay Yeri İnceleme ekipleriyle birlikte söz konusu işyerine gelen emniyet güçleri, dükkanın güvenlik kamerası ile birlikte işyeri sahibinin ifadesine başvurarak hırsızların eşkalini belirledi.
Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, ardından şüphelilerin kaçabileceği yerlere zanlıların eşkalini bildirdi. İlk önce İstanbul'da ortaya çıkan hırsızlar, burada İstanbul polisinin elinden kaçarak kurtulmayı başardı. Daha sonra Samsun'da görünen hırsızlar, burada emniyet güçlerinin elinden kurtuldu. Son dakikada emniyet güçlerine izlerini kaybettiren hırsızlar, Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin ısrarlı takibi sonucu Çorum'un Kargı ilçesinde son işlerinde yakayı ele verdi. Manifaturacılık yapan bir kuyumcuda, aynı yöntemi kullanarak 2 kilo altını çalan hırsızlar, kaçmaya başladı. Çorum'da polisin 'dur' ihtarına uymayan hırsızlar, Tosya ilçesine doğru ilerledi. Olayı haber alır almaz hırsızların kaçabileceği istikametlere bariyer kuran Kastamonu Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, yolda güvenlik önlemi alarak hırsızların kaçış yönlerini kesti. Polisin barikat kurduğunu gören hırsızlar, Tosya'nın Ekincik köyü yakınlarında aracı terk ederek ormanlık alana yaya kaçmaya başladı. Kastamonu Asayiş Şube Müdürlüğünün her yerde aradığı ve her defasında kaçmayı başardığı hırsızlar, bu sefer ilk suça karıştıkları Kastamonu'da polise yakalandı.
Güvenlik güçlerinin saatlerce süren takibi sonucunda çaldıkları altınla birlikte yakalanan F.T., N.T., H.Ç ve M.Ç, ifadeleri alındıktan sonra son hırsızlık olayının gerçekleştiği Çorum ekiplerine teslim edildi. Kargı'da adli makamlara çıkarılan 4 zanlıdan 3'ü tutuklanarak Tosya Cezaevi'ne gönderildi. H.Ç, Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Devrekani ilçesinde manifaturacılık yanında kuyumculukla uğraşan R.A,
son hırsızlık olayı sonrası 5 yılda üçüncü kez soyulduğunu iddia etti. Bu yüzden işyeri sahibi, son soygun sonrasında kuyumculuk işini bırakarak sadece manifaturacılık yapmaya başladı.
(Vİ-SA-HO-Y)

25.01.2013 16:37:10 TSI

Editör: Wan Haber