Edinilen bilgiye göre, eski Diyarbakır yolunda Siverek'e seyir halinde bulunan Ahmet Aktimur yönetimindeki 63 EM 674 plakalı büyükbaş hayvan yüklü pikap, 5'inci kilometrede kontrol çıktı. Yol kenarına devrilen araçtaki sürücü Ahmet Aktimur ile yanında bulunan 5 yaşındaki Şiyar Aktimur yaralandı. Yaralılar, ihbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulansla Siverek Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kazada pikap kasasında bulunan bir inek de telef oldu. Yaralanan diğer hayvanlar ise olay yerine gelen başka bir araçla şehir merkezine taşındı. Kazayı haber alan yakınları, hayvanları Söylemez kırsal mahallesinden yükleyen sürücünün hayvan pazarına götürdüğünü belirtti.

Diğer kaza ise Diyarbakır-Siverek karayolunda meydana geldi. Plakasız motosiklet ile Diyarbakır'a seyir halinde olan Ömer D., karayolunun 10. kilometresinde hakimiyetini kaybettiği motosiklet ile yol kenarında bulunan kayalıklara çarptı. Yaralı sürücü, kazayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine sevk edilen ambulansla Siverek Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Siverek - Kahta karayolunda da plakası ve sürücüsü öğrenilemeyen bir otomobilin şarampole devrilmesi sonucu Mithat, Cuma, Aydın ve Fikret Ö. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerinde ilk müdahalelerinin ardından Siverek Devlet Hastanesine sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi./İHA

Editör: Wan Haber