Türkiye'de 28 ilde eş zamanlı baskınlarla Devrimci Halk Kurtuluş Partisi Cephesi (DHKP-C) operasyonu yapıldı. Ankara'daki Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Merkezi'nde de polis arama yapıyor.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, 11:30'da yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

"Buradan Emniyet yetkililerine sesleniyorum: Yıllardır hukuksuz şekilde bizi izlediğinizi, dinlediğinizi biliyoruz. Buna gerek yok. İhtiyacınız olan tüm bilgi ve belgeleri isterseniz size veririz. Mücadelemizi kriminalize etmek, itibarsızlaştırmak için bu tür operasyonlar yapıyorsunuz. Tüm sürgün ve tutuklamalara rağmen yılmadık, yılmayacağız."

Avukat Engin Gökoğlu, bianet'e yaptığı açıklamada, KESK Genel Merkezi'nde aramanın devam ettiğini gözaltı sayısıyla ilgili kesin bilgiye henüz ulaşamadıklarını belirtti. CNNTürk'ün haberine göre ise 28 ilde 167 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Gökoğlu, soruşturmada 24 saatlik kısıtlama kararı olduğunu, gözaltına alınanlarla en erken yarın görüşebileceklerini de ekledi.

KESK'ten gelen yazılı açıklamaya göre, KESK Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek'in odasında da arama yapılıyor.

Akman Şimşek ise Antalya'da altı kişiyle birlikte gözaltına alındı.

Antalya'da gözaltına alınan ve aralarında öğretmen ve hemşirelerin de olduğu yedi kişiden ikisi İzmir'e, Şimşek de sorgulanmak üzere Ankara'ya gönderilecek.

Doktorlar da gözaltında

İstanbul'daki operasyonda 50 kişi gözaltına alındı.

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden bu sabah görüştüğümüz, adının açıklanmasını istemeyen bir doktor, sabah 06:00 civarında polislerin hastaneye geldiğini, hastadene bir görevlinin gözetiminde bir hemşirenin odasının ve dolabının aradığını, bilgisayarların kontrol edildiğini söyledi.

Bir doktorun odasındaki dolabı da kırılarak içinde arama yapıldı. Hastaneden bir doktor ve bir hemşire de evlerinden gözaltına alındı.

Ayrıca, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden bir doktor da ev baskınıyla gözaltına alındı.

Evdeki bebeği de nezarete götürdüler

Avukat Süleyman Gökten, annesi ve babasıyla birlikte üç aylık bir bebeğin de gözaltına alınarak nezarete konulduğunu açıkladı.

Ebru ve Ejder Ebrulan çiftinin bebeği, annesiyle birlikte nezarette, aileden birinin gelip kendisini almasını bekliyor.

Avukat Gökten, İstanbul'da şu anda öğrenebildikleri biri işçi 21'i memur 22 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Memurlardan birinin çalıştığı Vergi Dairesi Başkanlığı'nda da arama yapıldı, gözaltına alınan memurun bilgisayarına el konuldu.

İzmir merkezli üç ilde yapılan baskınlarda da Devrimci Memur Hareketi'ne yönelik düzenlenen operasyon ile 33 kişi gözaltına alındı.

Bursa'da da Emniyet Müdürlüğü'nün operasyonu kapsamında devlet memuru olduğu açıklanan 16 kişi bu sabahki eş zamanlı baskınlarla evlerinde gözaltına alındı. Mersin'de üçü memur olmak üzere sekiz kişi, Çanakkale'de de üç kişi gözaltına alındı.

BİANET

Editör: Wan Haber