Türkiye'nin tarihinde ilk kez ev sahipliği yapacağı FIFA U20 Dünya Kupası'nın başlamasına 5.5 aydan daha kısa bir süre kaldı. 21 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında tüm Türkiye'de yaşanacak futbol festivalini iple çekenler arasında U20 Milli Takımı da yer alıyor.
FIFA'nın resmi internet sitesine konuşan U20 Milli Takım Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, "FIFA'nın Dünya Kupası'ndan sonraki en büyük ikinci organizasyonunun, Türkiye'de, 7 şehrimizde düzenlenecek olması hem büyük bir heyecan veriyor hem de önemli bir sorumluluk yüklüyor" dedi.

"OYUNCULARIM SORUMLULUKLARINI BİLİYOR"
Sıradan bir turnuva olmayacağını belirten Uçar, "Oyuncularım, Dünya Kupası'nda oynayacak olmanın ne kadar önemli olduğunu iyice anlamaya başladılar. Turnuvanın başlaması yaklaştıkça, işlerine daha büyük ciddiyet ve konsantrasyonla asılmaya başladılar. Bir Dünya Kupası'nda oynamak, profesyonel futbolcunun kariyeri boyunca çok sık yaşayabileceği bir olay değil" diye konuştu.

"HER MAÇI FİNAL HAVASINDA OYNAMALIYIZ"
U20 Dünya Kupası'nda hedeflerinin çok büyük olduğunu belirten Feyyaz Uçar, buna rağmen oyuncuların üzerinde stres oluşturmayacaklarını söyledi. Uçar, "İlk amacımız, ayaklarımızı yere sağlam basarak öncelikle gruptan çıkmak. Yaklaşık 1 yıldır bu kupaya çok yoğun bir şekilde hazırlanıyoruz. U20, U19 VE U18 Milli Takımları sadece 2012 yılında 38 maç yaptı. Gruptan çıktıktan sonra, seyirci desteği ile her maçı bir final havasına sokarak oynamak ve başarılı olmayı hedefliyoruz. Mücadele gücümüz ve gençlerimizin yeteneği ile çıkabildiğimiz yere kadar çıkmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"EMRE AŞIK OYUNCULARA YARDIMCI OLUYOR"
U20 Milli Takım Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, kendisinin yardımcılığını yapan Emre Aşık'ın da 1993'te Avustralya'daki U20 Dünya Kupası'nda Türkiye forması giydiğini ve Aşık'ın da bu eşsiz deneyimi oyunculara anlatarak konsantre olmalarını sağladığını söyledi.

"TRABZON VE RİZE HALKI MAÇLARIMIZDA ÜST DÜZEY DESTEK VERECEKTİR"
U20 Dünya Kupası'nda taraftarların tüm maçlarda tribünleri dolduracağına inandığını ifade eden Feyyaz Hoca, "3 grup maçımızdan 2'sini Trabzon'da, diğerini de Rize'de oynayacağız. Futbolculuk dönemimde bu 2 şehre de defalarca gittim ve futbolun ne kadar tutkuyla sevildiğini yakından yaşadım. Aynı desteği U20 Milli Takımımıza da en üst seviyede göstereceklerinden eminim" şeklinde konuştu.

"İYİ BİR TAKIM OLMA YOLUNDAYIZ"
U20 Milli Takım da istenilen futbolcu havuzunu yakaladıklarını vurgulayan Uçar, "1993 yaş grubumuza yaptığımız 1994 yaş grubu takviyesi ile iyi bir takım olma yolunda devam ediyoruz. Tabi ki durmayacağız, oyun içerisinde daha çabuk düşünüp daha çabuk hareket etmemiz lazım. Girdiğimiz gol pozisyonlarını daha fazla değerlendirmeliyiz. Yani gol vuruşlarındaki istatiğimizi yükseltmeliyiz. Genel olarak Türk futbolunun sıkıntısı olan duran toplardaki başarısızlığımızı da giderirsek her maçta galibiyete yakın oluruz" açıklamalarında bulundu.

"BİRÇOK OYUNCUM, ANAHTAR ROLE SAHİP"
U20 Milli Takımın teknik ekibinin, U20'lerin muhtemel rakipleriyle ilgili tespitlerde bulunduğuna dikkat çeken Feyyaz Uçar, "Yetenekli oyunculara sahibim. Birçok oyuncum, bu takımda anahtar role sahip. Bir ya da birkaç oyuncunun değil tüm takımın öne çıkacağını düşünüyorum. Şubat ayındaki elemeleri geçerse Arjantin ve Brezilya'nın yanı sıra UEFA U19 Avrupa Şampiyonu İspanya ile Portekiz diğer takımlardan bir adım önde. Tabii ki her turnuvada olduğu gibi sürpriz yapacak takımlar da olacak ve Dünya Kupası'na renk katacaklardır" dedi.
(DG-RFK-RFK-S)

10.01.2013 14:43:07 TSI

Editör: Wan Haber