Manken Nilay Dorsa'ya Twitter'dan hakaret ve tehdit içerikli mesajlar yolladığı iddiasıyla 9 aydan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Sercan D., duruşmaya katılmayınca hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
İstanbul 18. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, manken Nilay Dorsa avukatı Ömer Turanlı ile birlikte katıldı. Hakkında 9 aydan 4 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz sanık Sercan Dinçşahin ve avukatı ise duruşmaya katılmadı. Manken Nilay Dorsay, mahkemede, "Ben sanığı tanımam. Sanık beni twitter üzerinden tehdit etmiş ve bana hakaret etmiştir. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum'' şeklinde konuştu. Mahkeme heyeti ise, sanık Sercan D.'nin açık adresi tespit edilemediği gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarttı. Sanık Sercan D.'nin ifadesinin alınmasının ardından, serbest bırakılacağına karar verilerek duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
Duruşma sonrası basın mensuplarının yanıtlayan manken Dorsay : ''Twitter'da hakaret davası. Sosyal merci de olsa kimse kimseye hakaret etme hakkına sahip değil sonuçta. O yüzden biz de davacıyız" dedi.
Dorsa'nın avukatı Ömer Turanlı ise "Tanımadığımız bir vatandaş, arkadaşı değil. Twitter'da hakaret ve tehdit ediyor Nilay Hanım'a. Bundan dolayı da davaya gittik. Nilay Dorsa'yı tanıdığını iddia ediyor ama tanımıyor. Kendisi de duruşmaya gelmedi. Hakkında yakalama kararı çıktı" şeklinde konuştu.
İddianamede manken Nilay Dorsa'nın, Twitter yoluyla kendisine "Sen her yüzüne güleni, dostun sanma ama beni has düşmanın bil bundan böyle" ve "Ben seni mahkemeye vereceğim. Sen dua et ki karşıma bu yakınlarda çıkmayasın pislik" şeklinde tehdit ve hakaret içerikli mesajlar yazdığını belirterek şikayetçi olduğu belirtildi.
(OY-ET-Y)

27.12.2012 14:14:58 TSI

Editör: Wan Haber