Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen "Tuzla'dan Anadolu'ya" isimli yöre programları, Trabzonlular Gecesi ile başladı. Böyle programların Tuzla'da kültürel kaynaşmayı sağladığını söyleyen Başkan Şadi Yazıcı, "Gençliğimize ve çocuklarımıza da kültürümüzü tanıtma, öğretme, gelecek kuşaklara en doğru şekliyle aktarma fırsatını buluyoruz" dedi.
Tuzla Belediyesi, Tuzla kent mozaiğini oluşturan derneklerle birlikte "Tuzla'dan Anadolu'ya" isimli etkinlikler düzenliyor. Yöre dernekleri ile birlikte Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliklerin ilkine Trabzonlular Derneği ev sahipliği yaptı. Programa; AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Demir, Tuzla Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Çabuk ve Dr. Turgut Özcan ile çok sayıda vatandaş katıldı.
"KÜLTÜREL KAYNAŞMAYI SAĞLIYORUZ"
Tuzla'dan Anadolu'ya etkinliklerini kültürel kaynaşmayı sağlamak için böyle programları düzenlediklerini söyleyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Bugün farklı bir yerde doğup memleketini hiç görmeyen, örf ve adetlerini hiç bilmeyen, memleketinin yemeğini tatmayan kardeşlerimiz de var veya aynı şehirde yaşayıp hemşeri olduğu halde tanışmayanlara da rastlıyoruz. Bugün burada kökenimiz ile manevi bir bağ kurarken, gençliğimize ve çocuklarımıza da kültürümüzü tanıtma, öğretme, gelecek kuşaklara en doğru şekliyle aktarma fırsatını buluyoruz. Bir bütün olarak baktığımızda da Tuzla'da kültürel kaynaşmayı sağlıyoruz. Bu geceler yöresel yiyecekleri tadıp eğlendiğimiz bir gece olmaktan ziyade, kültürel kaynaşmayı, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeyi sağlayan sosyal bir başarıdır" dedi.
Tuzla'dan Anadolu'ya etkinlikleri, 8 Şubat 2012 Cuma Günü Ağrılılar Gecesi ile devam edecek. Etkinlikler, her hafta cuma günü gerçekleştirilecek ve 17 Mayıs 2013'te sona erecek.
(ÇK-ÖK-Y)

04.02.2013 16:30:18 TSI

Editör: Wan Haber