Tuzla'daki vernik fabrikasında çıkan ve yanındaki iki işyerine daha sirayet eden yangın yaklaşık 2 saat süren çalışmaların ardından kontrol altına alındı.
Tuzla Boya ve Vernikçiler Sanayi Sitesi'nde bulunan Fasa Kimya isimli fabrikada çıkan yangına çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Söndürme çalışmaları sırasında bir itfaiye eri hafif şekilde yaralandı. Yaralı itfaiye erine olay yerindeki sağlık ekipleri müdahale etti.
Yanan binanın sahibi Nuri Kızıltepe, "450 metrekarelik bir alan yangın devam ediyor. Bu kadar yüksek düzeyde bir yangını ilk kez seyrediyorum. 3'ncü binamız yanıyor bundan 2 ay önce kadar bir bina yangını daha olmuştu. Bunlar kolay kazanımlar değil, bunlar ülkenin ekonomisinin yanması anlamına geliyor" dedi.
Olay yerinde incelemelerde bulunan Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet ise yangınla ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı. Heybet, "Fasa Kimya isimli işyerinde başlayıp, 3 işyerimizi etkileyen büyük bir yangın. Parlayıcı ve yanıcı kimyasalların ortak özelliği gereği küçük ölçekli depolamada olsa belli bir riski barındırıyor. Büyük denebilecek bir yangın olmasına rağmen çok şükür ki 1.5 saati biraz daha aşan bir sürede kontrol altına alındı. Hafif yaralı bir itfaiye eri, 112 ekibinin anında müdahalesiyle tekrar görevinin başına döndü. Can kaybı açısından üzücü bir olayla karşılaşmamız olması sevindirici. Yangının çıkış sebebi statik elektrik gösteriliyor. Bir tankeri doldurduktan sonra işyerinin kendi deposunda meydana gelen bir parlama sonucu başladığı tespit edilmiş. Hepimize geçmiş olsun" diye konuştu.
İtfaiyenin soğutma çalışmaları sürüyor.
(HÖ-ÇK-Y)

06.02.2013 17:29:15 TSI

Editör: Wan Haber