Tuzla'daki vernik fabrikasında çıkan yangın, yaklaşık 2 saat süren çalışmaların ardından söndürüldü. Yangınla ilgili konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Yangının tek sevindirici yanı can kaybının olmayışıdır" dedi.
Tuzla Boya ve Vernikçiler Sanayi Sitesi'nde bulunan Fasa Kimya isimli fabrikada çıkan yangın, yaklaşık 2 saat süren çalışmaların ardından yangın tamamen söndürüldü. Yangından geriye enkaz halinde fabrika kalırken, olay yerinde soğutma çalışmaları devam ediyor.
Konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Şu anda aldığımız bilgiye göre yangın söndürüldü. Gerçekten ciddi tehlikeler atlatılan bir yangındı. Aynı iş kolundan çık fazla fabrikanın olması ve yanıcı patlayıcı maddelerin depolandığı bir alan olduğu için bizi gerçekten korkutan bir yangındı. Can kaybının olmaması sevindirici tek tarafıydı" diye konuştu.
Yangının çıkışı nedeniyle ilgili bir bilginin henüz kesinleşmediğini söyleyen Yazıcı, "Burası sanayi kuruluşlarına solvent tedariki yapan bir depo. Depoda neden yangın çıktı henüz resmi bir açıklama yok. Ama çok tehlikeli bir madde solvent neticede bir kıvılcımdan, elektrik kontağından ya dan kişisel bir hata olabilir. İtfaiyemize yaptığı müdahale için teşekkür ediyoruz. Canla başla çalıştılar" ifadelerini kullandı.
(AU-YHY-Y)

06.02.2013 19:33:14 TSI

Editör: Wan Haber