İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı, sahil ilçesi Tuzla'yı beyaz örtüye bürüdü.
İstanbul'da hafta başından beri etkili olan ve aralıklarla süren yoğun kar yağışında Tuzla, bembeyaz bir görünüm kazandı. Kar yağışı, yeşil ve mavinin hakimiyetini yaşayan Tuzla'nın rengini de değiştirdi. Doğal yapısı beyaza bürünen Tuzla'da, kar ve doğanın bütünleşmesi kartpostallık görüntüler oluşturdu. Okulların tatil olmasını fırsat bilen çocuklar ise, karın keyfini doyasıya yaşadı. Parkları, bahçeleri ve oyun alanlarını dolduran çocuklar, her yüksekliği de kayak alanına çevirirken, çocuklar bazen bir yemek tepsisi bazen de bir lastikle kayak keyfini yaşadı.
UZMANLAR UYARIYOR
Kar yağışının mikropları öldüreceği ve kar yemenin bağışıklık sisteminin direncini arttıracağı inançları üzerine açıklamada bulunan uzmanlar, kar yağışı ile birlikte hava sıcaklığındaki düşüşün, bazı mikropların yaşam alanlarını kısıtladığını, ancak bunun tüm mikropların yok olduğu anlamına gelmediğini belirtiyor. Uzmanlar, havanın bağışıklık sistemimizi de zayıflattığına değinerek vatandaşları hastalıklara karşı dikkatli olmaları konusunda da uyardı.
Yağan karın yenilmesinin, bağışıklık sisteminin direncini arttırdığı düşüncesinin yanlış olduğunu vurgulayan uzmanlar, büyükşehirlerde karın, beyaz rengi gibi temiz olmadığını da söyledi.
(ET-ÖK-Y)

09.01.2013 15:28:54 TSI

Editör: Wan Haber