Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı'na kayıtlı engelliler, 1 yıllık emeklerinden oluşan eserlerini ve yeteneklerini sahneledi. Konserden dansa, tiyatrodan resme becerilerini ortaya koyan engelliler, "Engellerimiz engel değil" dedi.
Tuzla Belediyesi'nin geleneksel "Engellerimiz Engel Değil Projesi" kapsamında 10 Ocak 2013 Perşembe günü İdris Güllüce Kültür Merkezi'nde etkinlik düzenlendi. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Engelliler Komisyonu tarafından organize edilen etkinliği Asım Yıldırım sundu. Programda işaret dili uzmanı Hakan Şengün, konuşmacılara eşlik etti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda ilk sözü Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Engelliler Komisyonu Başkanı Selma Doğan aldı. Engelli bireylerin tespiti ve onların istekleri, becerileri ile oluşan çalışmalar hakkında bilgi veren Doğan, "Haftanın 4 günü verdiğimiz eğitimlerle, çocuklarımızın engelli değil, engellenen çocuklar olduğunu gördük. Fırsat tanındığında, imkan verildiğinde nelerin yapılabildiğine burada şahit oluyoruz" dedi.
Programa eşi Dr. Fatma Yazıcı ile birlikte katılan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, gerçekleştirdikleri devasa projeler ve yürütülen tüm hizmetler arasında en çok Gönül Elleri Çarşısı'nın faaliyetleri ile mutlu olduğunu söyledi. Ecdadımızın "Şehremini" olarak tanımladığı görevini emanetçi bilinciyle sürdürdüğünü ifade eden Başkan Yazıcı, "Bugün belediyecilik doğumdan mezara, 7'den 70'e herkese hizmet götürmektir. Tuzla'da var olan hizmetlere devam ettik. Birçok hizmet yaptık ama en çok Gönül Elleri'nin hizmetiyle mutlu oluyorum. Kimsesizin kimi olmak, yetimin başını okşamak, evinde sıcak yemeği olmayanın aşını temin etmek, engellimizin yanında olmak gibi sosyal konularda çalışan Gönül Ellerimizi ve emeği geçen herkesi sabırlı, gayretli ve başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum" şeklinde konuştu.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı'na kayıtlı 38 engelli, 1 yıl süren çalışmaların ardından hazırladıkları sahne performansı ile göz doldurdu. Konserden dansa, tiyatrodan resme becerilerini ortaya koyan engelliler, bireysel yeteneklerini de başarıyla sergilediler.
(Cİ-AS-ÖZ-Y)

10.01.2013 19:16:07 TSI

Editör: Wan Haber