Fakı Teyran Parkı önünde basın açıklaması yapan TUYAD-DER Van Şube Başkanı Ahmet Aygün, 12 Eylül'de başlatılan süresiz dönüşümsüz açlık grevinin; barış, özgürlük ve demokrasi talebinin denize atılmış bir taş misali halka halka büyüdüğünü, bu büyümenin milyonların buluşmasıyla dev dalgalara dönüştüğünü söyledi. Açlık grevi eylemi boyunca dile getirilen taleplerin açığa çıkardığı devrimci dinamiklerin, somut taleplerin karşılanması kadar önemli olduğuna vurgu yapan Aygün, “Ortaya çıkan devrimci dinamiklerin daha kalıcı ve güçlü sonuçların açığa çıkmasını beraberinde getireceğine inanıyoruz. Bizler bundan sonraki süreçte de bu meşru ve demokratik taleplerin takipçisi olacağız. Ayrıca bu süreçte duyarlı olan ve katkı sunan tüm kamuoyunun da takipçisi olmasını ve bu meşru ve demokratik eylem çizgisini süreklileştirmesini diliyoruz” dedi.
2012 yılı itibarıyla cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlü sayısının artmaya devam ettiğini ifade eden Aygün, 5 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren 3. yargı paketinden sonra tutuklu ve hükümlü sayısında bir azalma olduysa da o tarihten bu yana yine eski seviyeye ulaştığını söyledi. Cezaevlerinin sağlıksız koşullarından dolayı tutsakların çok ciddi hastalıklara yakalandıklarını ifade eden Aygün, şöyle konuştu:
“Bugün itibarıyla 253 tutsak ağır hastalıkları nedeni ile tahliye edilmeyi beklemektedir. Sonuç olarak başta Abdullah Öcalan olmak üzere tecrit ve izolasyon uygulamasına son verilmeli, ölüm sınırında bulunan hasta tutsaklar serbest bırakılmalıdır. Siyasi operasyonlara son verilmeli ve cezaevleri sivil toplum örgütlerinin denetimine açılmalıdır.”


Aygün, ayrıca açlık grevi süresince verdikleri destekten dolayı kamuoyuna, aydınlara, sanatçılara, kadınlara, sivil toplum örgütlerine, öğrencilere ve gençlere teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

Editör: Wan Haber