TÜVTURK, araç muayene istasyonu konusunda, Elbistan ve çevre ilçelerin görev yapan güvenlik güçlerine yönelik, bilgilendirme semineri düzenledi.
TÜVTURK tarafından araç muayene istasyonu konulu seminer, Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Düzenlenen bilgilendirme seminerine, Elbistan başta olmak üzere çevre ilçelerde görev yapan polis ve jandarma ekipleri tam kadro katıldı.
TÜVTURK Kahramanmaraş Merkez İstasyon Amiri Rüstem Aydın, Elbistan İstasyon Amiri Eftal Deniz, ASTÜRK Taşıt Muayene İşletme Müdürü Faruk Sayman'ın hazır bulunduğu seminere, TÜVTURK Bölge Müdürü Alper Demirel konuşmacı olarak katıldı.
Demirel, konuşmasında şunları söyledi:
"TÜVTURK Türkiye'de periyodik araç muayenesinde yetkili ve görevli tek kuruluş olarak uluslararası standartlarda gerçekleştirdiği periyodik araç muayenesi hizmeti ile trafik ve araç güvenliğine katkı sağlamayı hedefleyen, konusunda uzman bir kuruluştur. TÜVTURK'ün temel değerleri bağımsızlık, tarafsızlık ve dürüstlüktür. TÜVTURK 81 ilde 193 modern araç istasyonu olduğunu 3000 kişilik istihdam ve 5000 kişiye kurs verilmektedir."
Demirel, seminer sonunda; Araç muayenesi nedir? Periyodik muayenesi yapılmış ve yapılmamış araçların kontrolü nasıl olmalı? Araç muayene etiketinde ve pulunda öncelikle kontrol edilmesi gereken özellikler nelerdir? Sahte Araç muayenesi nedir ve nasıl yapılır? konularında detaylı bilgi verdi.
Seminer, TÜVTURK tarafından katılımcılara çeşitli hediyelerin takdim edilmesi ve ikramların verilmesi ile sona erdi.
(OZR-Y)

18.12.2012 15:35:16 TSI

Editör: Wan Haber