Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın geçen ay başlattığı soruşturma kapsamında, 2010 yılında TÜVASAŞ'tan Bulgaristan'a gerçekleştirilen vagon satışında 'Görevi kötüye kullanılarak devletin zarara uğratıldığı' iddiasıyla eski Genel Müdür İbrahim Ertiryaki, Genel Müdür eski Yardımcısı Ömer B, Teftiş Kurulu eski Başkanı Hüseyin D. ve Pazarlama Dairesi Başkanı Saim Arslanlar gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen İbrahim Ertiryaki ile Saim Arslanlar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, Ömer B ve Hüseyin D. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Sakarya Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Sakarya Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Ancak mahkeme, iddianameyi soruşturmayı yürüten savcılığa eksiklikten dolayı iade etti. Bunun üzerine avukatlar, tutuklanma kararına itiraz edince mahkeme, İbrahim Ertiryaki ile Saim Arslanlar'ın tutuksuz yargılanmalarına karar vererek tahliyesine karar verdi.

13 MİLYON LİRALIK YOLSUZLUK İDDİASI

Sakarya'da TCDD'nin bağlı ortaklığı bulunan Türkiye Vagon Sanayi Anonim Şirketi'nin 2010 yılındaki vagon ihracatı işinde yapılan ihale ve sözleşme nedeniyle yaklaşık 13 milyon 500 bin TL kamu zararı oluştuğunun, müfettiş ve bilirkişi raporları ile tespit edilmesi üzerine soruşturma açılmıştı.

Editör: Wan Haber