TÜV Rheinland Firması ile Kastamonu Üniversitesi arasından ortak proje çalışması yürütülecek.
1872 yılından bu yana test etme, sertifikalandırma, denetim, kaliteyi artırma, eğitim alanlarında hizmet veren TÜV Rheinland Firmasından Eğitim Bölüm Yöneticisi Pınar Konya ve Ankara Bölge Müdürü Ahmet Başak Kayıran, Kastamonu Üniversitesi ile ortak projeler yürütmek maksadıyla Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın'ı ziyaret etti.
Yaptığı sunumda verdikleri hizmetler hakkında detaylı bilgi veren TÜV Rheinland Eğitim Bölüm Yöneticisi Pınar Konya, "Farklı birçok alanda hizmet veren, global düşünüp yerel hareket eden bir firmayız. Her ülkenin geleneklerine saygı duyuyoruz. Vereceğimiz eğitimlerle yeni mezun olan öğrencilerimizin iş bulmalarını kolaylaştıracak projeler geliştirebiliriz. Projelere sadece ticari olarak bakmıyoruz. Üniversitelerle birlikte yürüteceğimiz projelerde sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz" dedi. Yaptığı sunumun ardından Konya, Kastamonu Üniversitesi ile ortak yürütebilecekleri projelerden örnekler verdi.
TÜV Rheinland'ın sunduğu önerilerin ardından konuşma yapan Rektör Seyit Aydın, "Firmanızın vermeyi planladığı eğitimleri veren Sürekli Eğitim Merkezimiz bulunmaktadır. Kariyer hizmeti verecek olan merkezimizin projesi de Gençlik ve Spor Bakanlığımıza sunuldu. Birimlerimizde laboratuarlarımız bulunmakta ve aynı zamanda Merkezi Laboratuar çalışmamız hızla devam ediyor. Beraber çalışabilmek için öncelikle ikili protokoller imzalamalıyız. Daha sonraki safhaların teknik kısımlarında akademisyen arkadaşlarımız destek verecektir" diye konuştu.
Ziyarete Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı İkili Ekonomik İlişkiler ve Teknik İşbirliği Daire Başkanı Mehmet Çırak, KUZKA Genel Sekreteri Av. Hilmi Ergür, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Koordinatörü Enis Gökçek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sezgin Ayan ve Prof. Dr. Temel Sarıyıldız, KÜ Genel Sekreter V. Doç. Dr. Ömer Küçük, Proje Araştırma ve Uygulama Kordinatörü Doç. Dr. Saim Ateş, KASÜSEM Müdürü Doç. Dr. İlhan Aksoy, Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Adem Yavuz Sönmez ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yunus Çelik katıldı.
Yapılan ön görüşmenin sonunda ise ileriki zamanlarda imzalanacak protokollerin tarihi ve hangi alanlarda yapılacağına karar vermek üzere KÜ Proje Koordinatörü Doç. Dr. Saim Ateş, KASÜSEM Müdürü Doç. Dr. İlhan Aksoy TÜV Rheinland yetkilileriyle görüşmeye devam etti.
(Vİ-OA-Y)

15.02.2013 13:01:09 TSI

Editör: Wan Haber